1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hz Ali Çarşı Camii Derneği'nden Tepki
Hz Ali Çarşı Camii Derneğinden Tepki

Hz Ali Çarşı Camii Derneği'nden Tepki

Kars Hz Ali Çarşı Camii Derneği Başkanı Atanur Adıgüzel'den Iğdır Müftüsü Hakkında Basın Açıklaması...

A+A-

Geçtiğimiz günlerde bir rapor yayınlayarak Azeri - Caferi vatandaşları suçlayarak kamuoyunda geniş tepkileri üzerine çeken Iğdır Müftüsü hakkında bir basın açıklamasıda Kars Hz Ali Çarşı Camii Derneğinden geldi.

Iğdır ilimizin sayın Valisi ve Müftüsü;

Iğdır ilimizde ve güzel Yurdumuzun başka vilayetlerinde yaşayan "Azeri Caferi ve Şia" toplumunu bölücülükle suçlamaktasınız.

Gerçekler öyle değildir. Azeriler lehçe yada inançlarıyla değil Türklükleriyle Övünür, Bu Aziz Vatanın Sahibi ve Savunucusudur. Bizler inancımızla her yıl Muharrem ayında ve bilhassa Aşura günü Misak-ı Milli Şehitliğine giderek Vatan uğrunda Kanlarını döken şehitlerimizi yad etmekteyiz.

Sayın Müftü, Siz kimden emir talimat aldınız? Cahiliye devri şehir idarecileri gibi siyasi ve dini içerikli Rapor hazırladınız! ve bu rapora sayın Valiyi' de alet ettiniz.

Azeri Türkü Kan davası, Husumet, Kin Gütme ve ayrıştırıcı söylemlerden uzaktır. Çünkü Kültürlüdür, Aydındır, Arı Kovanında yaşamıyor, Çomak sokmak ise cahillik ve basiretsizliktir.

Camilerde siyaset konuşulmaz elbette din konuşulur, Caferi imamları bulundukları bölgenin hassasiyetini göz önünde bulundurur. Toplumu ahlaki ve dini değerler konusunda bilgilendirir telkinde bulunur. Nitekim geçmişten günümüze kadar böyle devam etmiştir ve daima da devam edecektir.

Caferi imamların 8-10 yıl okumaları önemli bir zaman dilimidir ve bu bir üniversite seviyesidir. İmam hatipte 3 yıl okuyup Cami imamı yaptıklarınıza ne diyeceksiniz, tabii siz bununla yetinmiyorsunuz, ilk okulu bitirip bilmediği bir dilde ne okuduğunu anlamayan gençler i bir yaz dilimi kursu ile imam yapmak niyetindesiniz.

Türk Milleti Buna Layık Değildir.

Caferi Camilerinde Diyanet İşleri Başkanlığınca atanmış imamlar vardır, Bunda bir sakınca’da yoktur. İsteyen imamın diyanete geçmesinde bir engel yoktur.

Caferi inancını kiçümsemek; Peygamber Efendimizi (s.a.v) küçümsemek, “O” nun Ehl-i Beytini küçümsemektir.

Bizimde Bir İtirazımız var.

Hak Allahtır, Onun Peygamberidir, Onun Kitabıdır, O Kitabın uygulayıcısı Ehl-i Beyttir,  Hz Resulullah’ın (s.a.v)  Ehl-i Beyti ile ilgili Hadisini hatırlatırım.

Aklın Yolu Birdir, Akıllı Ol. Dört yanlış bir doğru etmez.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum