1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İmam Hatip Lisesi’nden kan bağışı
İmam Hatip Lisesi’nden kan bağışı

İmam Hatip Lisesi’nden kan bağışı

Kars İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasında 18 yaşını geçmiş öğrenci ve öğretmenler Kızılay Doğu Anadolu Kan Alma Merkezi’ne kan bağışında bulundular.

A+A-

Kars İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda idareciler ve öğrenciler tarafından kan bağışında bulunuldu. Başta öğretmenler olmak üzere öğrencilerin bu yaklaşımlarının diğer okullara da örnek olacağını ve herkesin sağlıklı yaşaması için kan bağışında bulunmanın önemli olduğu mesajı verildi.

Büyük bir istekle kan bağışında bulunan öğrencilerin 18 yaşından büyük olmalarına dikkat edildi.

Kan bağışında bulunanlara Kan Ünitesi ekipleri tarafından bağış formları dağıtıldı. Form bilgileri bilgisayar sisteminden geçirilip herhangi bir hastalığının olup olmadığı araştırıldı.

Sistem sayesinde daha önce kan bağışında bulunup herhangi bir hastalığı olan öğrenci ve öğretmenlerden kan bağışı alınmamasına dikkat edildi.

Erzurum Kızılay Kan Alma Merkezi ekiplerinden Pratisyen Dr. Ahmet İzzetgil, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşın ayağına kadar giderek kan bağışı isteklerini karşıladıklarını dile getirdi.

İzzetgil, “Kars İmam hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu Kan bağışı kampanyasına katılarak kan alma işlemini yapıyoruz, kan alma işlemimizin 18 ve 65 yaş arası olmasına dikkat ediyoruz. Şuanda bulunduğumuz lisede de birçok arkadaşımız çok istekli olmalarına rağmen 18 yaş altı olduğu için bağışlarını kabul edemiyoruz” şeklinde konuştu.

İzzetgil, kan bağışlarının gelişigüzel almadıklarına değinerek, bağışta bulunmak isteyen herkesin öncelikle kan değerlerinin normal olması gerektiğini ifade etti ve şunları söyledi:

“Kan vermek isteyen kişilerin kan testi yapılarak, kişilerin detaylı bir bulaşıcı hastalığı olup olmadıkları yönünden taramadan geçiriyoruz eğer kişilerin kanında herhangi bir problem varsa verdikleri adreslerden onlara ulaşarak kendilerine bildiriyoruz. Dolayısıyla kan bağışında bulunmak isteyenlere bir nevi muayyene hizmeti de vermiş oluyoruz. Aldığımız kanları 3’e ayırıyoruz ve Kan Merkezimizde donduruyoruz acil kan ihtiyacı olması halinde ise Kan Alma Ünitemiz sayesinde bu ihtiyacı karşılıyoruz”

Kan Bağışı Kampanyası başlatılan Kars İmam hatip Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kazancı ise sağlıklı yaşayan herkesin bir gün kana ihtiyaç duyabileceklerinden yola çıktıklarını söyledi.

Kazancı, şöyle konuştu: “Okulumuzun Kızılay Kulübünün faaliyet alanı içerisinde kan bağışı yapma kampanyasını düşündük, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için kan vermenin faydalı olacağını düşündüğümüz gibi, ilimizdeki diğer öğrencilere de faydasının olabileceğini ve herkesin bir gün kana ihtiyaç duyabileceğini düşündük. Öğrencilerimizin de bu vesile sayesinde Kızılay’a yakınlık duymaları bizi mutlu ediyor. Eğitim Öğretim içerisinde bize de bu konularda büyük vazifelerin düştüğünün bilincindeyiz ve bu nedenle böyle bir faaliyetin içerisindeyiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.