1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İrfan Topçu'dan "Biz Karslıyız" Yazısı
İrfan Topçudan Biz Karslıyız Yazısı

İrfan Topçu'dan "Biz Karslıyız" Yazısı

Araştırmacı Şair ve Yazar İrfan Topçu, " Biz Karslıyız" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

A+A-

İşte İrfan Topçu'nun "Biz Karslıyız" yazısı...

Biz Karslıyız;

Biz Karslıyız; Başımız ağrı dağından daha dik, gönlümüz çukur ovadan daha geniştir. Biz kitaplarda tarif edilmeyiz, gönüllerde yer ediniriz. Alnı açık, vicdanı hür insanlarız.

Biz Karslıyız; Geleceğe yürürken geçmişten korkmayız. Anı'da Cuma namazı için hakka diz çöker, hak için haksızlığa diz çökertiriz. Soyumuz sopumuz altın kitapta altın harflerle yazılıdır.

Biz Karslıyız; Erlerimiz tabyalarda vatan beklerken, kadınlarımız erlerinin namusunu bekler, aynı ilahi aşkla, sonsuz ve sınırsız…

Biz Karslıyız; Sert geçer kışlarımız, yumuşaktır ruhumuz, bereketlidir soframız. Büyüğe hürmet şiarımızdır, misafir baş tacımızdır.

Biz Karslıyız; İlahi ruhun mektebinde bağdaş kurar, tarihin her deminde Harakani hazretlerine hürmet ederiz, milli aşkımız arşa çıkar, Mustafa Kemal Paşa'ya, "hoş gelişler ola" deriz. Cümle bizi böyle bilir, doğruluktur izimiz.

Biz Karslıyız; hayatın rüzgârından gurbete dağılsak ta, yalnızlıktan sıkılmayız. Dostluklarımız ve hatıralarımız bizi hiç yalnız bırakmaz. Bizim için Kars Çayı İstanbul Boğazı olur, Millet Bahçesi Gülhane Parkı, biz her yerde memleketimizin güzelliğini görürüz… Biz her yere güzellik götürürüz.

Biz Karslıyız; Yağmur sonrası gök kuşağıyız. Bizde renkler bir birini tamamlar. Yöresel kültürlerin, farklı şivelerin milli bir mühür olduğu yerin evlatlarıyız. Türkün paha biçilmez kültür ahengini biz temsil ederiz, kimi düğüne halayla başlar, Şeyh Şamille veda ederiz, kimisinde gençler sabredemez, Şamille başlar, hızlı barla son verir. Güzellikler nasıl başlar nasıl biter biz biliriz.

Biz Karslıyız; Ne aşkı Leyla ile Mecnun'a bırakırız, nede kahramanlığı boğaç hana, en güzelinden sever, en yiğidinden vuruşuruz. Değerlerimiz tarihin ambarında olgunlaşmış, fırınında pişmiştir.

Biz Karslıyız; Hepimizin yüreği milletimiz için dalgalanan bir bayraktır, bu bayrağı Kars'ın semalarından alıp gittiğimiz her yere götüreceğiz ve bir kere yükselen bayrağı bir daha indirmeyeceğiz…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum