İŞKUR vasıfsız işçi arıyor
Türkiye İş Kurumu Kars İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında programlar düzenlenecek.
Orman İşletme Müdürlüğü ve Karayolları Şube Şefliğine ait ağaçlandırma çalışmaları hizmetlerinde kullanılmak üzere vasıfsız işsizler alınacak.
Bu kuruluşların ilanları için başvuru 16.08.2010-24.08.2010 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğüne yapılacak. Diğer kurum ve kuruluşların ihtiyacına yönelik programlar, yıl içerisinde düzenlenmeye devam edilecek.
Kars Valisi Ahmet Kara imzasıyla İŞKUR’dan yapılan açıklamada, “Programlara katılma şartlarını taşıyan vatandaşlarımız, belirtilen süreler dahilinde İl Müdürlüğümüze başvurmalıdır. Öngörülenden fazla katılımcının başvurmasının söz konusu olması durumunda, katılımcılar noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecektir. Noter ücreti, harç ve vergiler, teklif sahibi kurum/kuruluş tarafından ödenecektir.” denildi.
Toplum Yararına Çalışma Programlarına katılabilme şartlarının da “Kuruma kayıtlı olmak, (İŞKUR kaydı olmayanların başvuruları alınmayacaktır.), İşsiz olmak (SGK kayıtlarında çalışıyor görünen/primi yatanlar başvuramazlar.), 18 yaşını tamamlamış (19 yaşından gün almış) olmak, En az ilköğretim mezunu olmak, Açık öğretim ve ikinci Öğretim hariç Öğrenci olmamak, Son 2 yıl içerisinde Kurumun düzenlediği İşgücü Yetiştirme Kurslarına katılmamış olmak, Toplum Yararına Çalışma Programlarına 6 aydan fazla katılmamış olmak, Emekli, malul dul ve yetim aylığı almamak, Kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. geliri olmamak (özürlü maaşı vb.), Programın gerçekleştirileceği yerde (İl, ilçe, belde, köy) ikamet etmektir.”
Açıklamada ayrıca, “Programlara dahil olan katılımcılar, sadece program süresince çalıştırılacak. Program süresinde uzatma, kadrolu olma veya daimi çalışma kesinlikle söz konusu olmayacak. Katılımcılar, program süresince aylık asgari ücret karşılığında çalıştırılacak ve sigortalı olacaklar. Ücretler, çalışılan ayı takip eden ayın 10-15. günleri arasında ödenecek.” ifadeleri yer aldı.
TYÇP, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bu faaliyetler, genellikle ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal afetler ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde Kuruma kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmemelerini, kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak için yürütülüyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.