1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İŞKUR'da Kura Heyecanı
İŞKURda Kura Heyecanı

İŞKUR'da Kura Heyecanı

İŞKUR’un Toplum yararına çalışma projesi kapsamında daha önce başvuruları alınan 185 kişi içinden 50 kişi geçici iş sahibi oldu.

A+A-

İşkur Kars İl Müdürlüğü ile Kars Kağızman Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında geçici hizmetli olarak okullarda çalıştırılacak 160 kişilik kontenjan için kura çekimi noter huzurunda yapıldı.

Kağızman Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda yapılan kura çekimine daha önce başvuru yapan 454 kişiden 160 kişi geçici iş sahibi oldu. Kağızman noteri huzurunda yapılan kura çekimine, Kağızman Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Altay, İşkur Kars İl Temsilcileri çok sayıda başvuran vatandaşlar katıldı. Zaman zaman heyecanlı anların yaşandığı kura çekiminde 160 kişi asgari ücretle 9 aylığına Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilirken 30 kişi de yedek olarak belirlendi.

Kura çekiminin ardında bir açıklama yapan Kağızman İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Fesih Altay, “Türkiye İş Kurumu Kars İl Müdürlüğü ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’(TYÇP) kapsamında ilçe merkezide okullarda çalıştırılmak üzere toplam 160 kişiyi Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda temizlik elamanı olarak dokuz ay boyunca istihdam edilecek. Kağızman noteri Özlem Sönmez tarafından kura ile seçilen 160 kişi Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, okullarda tüm resmi işlemleri tamamlandıktan sonra temizlik elemanı olarak göreve başlayacaktır. Göreve alınan kişilere asgari ücret ödenecek ve aynı zamanda sigortalı olacaklardır. Bu programla birlikte okullarımızın temizlik ve altyapı sorununa kısmen çözüm bulunup aynı zamanda da işsiz gençlerimize de istihdam sağlanmış oldu. Toplumsal tramvaya dönüşen işsizlik sorununa geçici çözüm sağlamış olacağımız ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ 2013 Haziran ayında sona erecek olmasıyla işe alınan vatandaşlarımızın da işlerine son verilecektir. Ancak eylül ayında aynı proje tekrar başlayacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.