1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul’a 4 Saat Mesafede Tatil Beldesi Avşa Adası... Yaz Aylarında Herkes Buraya Geliyor!
İstanbul’a 4 Saat Mesafede Tatil Beldesi Avşa Adası... Yaz Aylarında Herkes Buraya Geliyor!

İstanbul’a 4 Saat Mesafede Tatil Beldesi Avşa Adası... Yaz Aylarında Herkes Buraya Geliyor!

Avşa Adası, doğal güzellikleri ve masmavi sahilleriyle, İstanbullu tatilciler için 90'lı yıllardan beri popüler tatil yeridir. Avşa; şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir destinasyondur.

A+A-

Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi ve çevre illerden birçok turist, Avşa Adası'nı tercih etmektedir. Son yıllarda ise yabancı ülkelerden de ziyaretçi akını yaşanmaktadır. Adada konaklama seçenekleri oldukça çeşitlidir ve yeni yatırımlarla kaliteli otellerin sayısı artmıştır.

Avşa Adası otel fiyatları geniş bir aralıkta değişmektedir. Ancak, kaliteli otel sayısındaki artışla birlikte fiyatlar biraz yükselmiştir. Yine de, genel olarak Türkiye ortalamasının altında seyreden fiyatlarla tatilcileri memnun etmektedir. Denize sıfır veya havuzlu oteller genellikle tam pansiyon hizmeti sunmaktadır. 2024 yazında kişi başı otel fiyatları 1500-2000 TL civarında başlamakta olup, yarım pansiyon için ise 1500-2500 TL civarındadır. Avşa'da her şey dahil otel hizmeti bulunmamaktadır. Ancak yarım pansiyon otellerden fark ödeyerek tam pansiyon ve fix menü fiyatı almak mümkündür. Yine Avşa günlük kiralık ev seçenekleri ile yaz döneminde ailelerin tercihleri arasındadır.

Avşa Adası'nın popülerliğinin nedeni, muhteşem plajları ve canlı gece hayatıdır. Ada genelinde birçok koy ve plaj bulunmaktadır. Çınar Koyu ve Altınkum Plajı en ünlü plajlardan bazılarıdır. Ayrıca, muhafazakar kadınlar için özel bir plaj da bulunmaktadır.

Marmara Denizi'nin batısında bulunan Avşa Adası'na, İstanbul'un Yenikapı ve Bostancı limanlarından, ayrıca Tekirdağ'ın Akport limanından feribotlarla ulaşım sağlanmaktadır. Balıkesir'in Erdek ilçesinden Bursa ve Çanakkale çevresinden gelecek misafirler için deniz ulaşımı mümkündür. Güncel Avşa feribot fiyatları ve feribot saatleri hakkında bilgi almak için linki ziyaret edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.