1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İtfaiye Müdürü Acay Uyardı
İtfaiye Müdürü Acay Uyardı

İtfaiye Müdürü Acay Uyardı

Kars Belediyesi İtfaiye Müdürü Cemil Acay, ot yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

A+A-

Acay, kent merkezinde ve itfaiyesi olmayan ilçelerde meydana gelen yangınlara da müdahale ettiklerini vurguladı.

Çayır anızlarının çocuklar tarafından yakıldığını ifade eden Kars Belediyesi İtfaiye Müdürü Cemil Acay; “Vatandaşlar bütün bu tedbirlere rağmen meydana gelebilecek yangınlarda İtfaiye Müdürlüğü’müzün ücretsiz hattı olan 110 nolu telefondan ihbar vererek açık adreslerini ihbar telefonlarını ve isimlerini yazdırmaları gerekmektedir. Bilindiği gibi ilimiz merkez ve merkeze bağlı köyler ile itfaiyesi olmayan ilçeler ve Köyleri’nde meydana gelen yangınlara Merkez İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından müdahale edilmektedir. Mevsim itibari ile bu aylarda ot yangınları daha yaygın olmaktadır” dedi.

Çayır anızlarının çocuklar tarafından yakılmasının yangınların çıkma sebebi olduğunu belirten Acay; “Yasaklanmasına rağmen tarla ve çayır anızları çocuklar veya vatandaşlar tarafından yakılmaktadır. Bu durum ekolojik dengeyi yok ettiği gibi istenmeyen yangınlara da sebep olmaktadır. Bütün bu yangınların sebebi ise genellikle dikkatsizlik ve tedbirsizliktir. Bu konularda vatandaşların hassasiyet göstermeleri ile meydana gelebilecek yangınları asgariye indirecektir. Örneğin çakmak veya kibrit gibi tutuşturucu maddeler çocukların erişemeyeceği yerlerde muhafaza edilmeli, tandır ve soba küllerinin yanıcı maddelerden uzağa dökülmesi ve mutlaka su ile veya üzeri toprakla kapatılarak söndürülmesi gerekmektedir” diye konuştu.

110’A YAPILAN İHBARLAR ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR

İtfaiye Müdürü Cemil Acay, 110’na yapılan ihbarların anında değerlendirildiğini vurguladı.

Acay; “Ot ve saman yığınlarının ikametlerden uzaklarda yığılması üzerinden elektrik tellerinin geçmemesi etrafında bulunan cam parçaları güneş ışınından ısınabilecek maddelerin ot ve saman stoklarından temizlenerek arındırılması gerekir. Ayrıca söndürülmeden atılan sigara izmaritleri rüzgar vasıtası ile sürüklenerek ot yığınlarına ulaşabileceğinden vatandaşlarımızın sigaralarını tamamen söndürmeleri gerekmektedir. Bütün bu tedbirlere rağmen meydana gelebilecek yangınlarda İtfaiye Müdürlüğümüzün ücretsiz hattı olan 110 nolu telefondan ihbar vererek açık adreslerini ihbar telefonlarını ve isimlerini yazdırmaları gerekmektedir. Ekiplerimiz gelen ihbarları ulaşım imkanları dahilinde değerlendirerek en kısa zaman içerisinde müdahale edeceklerdir. Bunun dışında trafik kazaları, göçükler gibi afet durumlarında müdürlüğümüzü arayarak yardım talebinde bulunabilirler. Unutulmamalıdır ki can ve mal kaybını asgariye indirmek erken müdahaleden değil alınacak olan güvenlik tedbirlerinden geçer” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.