1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İYİ Parti Kars İl Teşkilatı'ndan Uygur kadınları için çağrı
İYİ Parti Kars İl Teşkilatı'ndan Uygur kadınları için çağrı

İYİ Parti Kars İl Teşkilatı'ndan Uygur kadınları için çağrı

İYİ Parti Kars İl Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine karşı politikalarını eleştirdi, "Uygur Türkleri yalnız değildir' mesajını verdi.

A+A-

İYİ Parti Kars İl Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Atatürk Caddesi’nde ‘Uygur Kadınları için ayağa kalk’ sloganıyla toplandı.

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bildirisini okuyan İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, “Uygur Türkleri yalnız değildir” mesajını verdi.

‘DİKKAT ÇEKMEYE DAVET EDİYORUZ VE UYGUR KADINLARI İÇİN AYAĞA KALKIYORUZ’

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana 35 milyon Doğu Türkistanlının katledildiğini ifade eden Başkan Yüksel Akbaba ; “Çin, Doğu Türkistanlılara yönelik etnik temizlik ve asimilasyon politikası uygulamaktadır. 8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü’nde Doğu Türkistanlı, Uygur ve diğer etnik kökenli kadınların yaşadığı zulmü durdurmak ve Çin yönetiminin işlemiş olduğu bu suçlara dikkat çekmek için tüm dünya kadınlarını dini, ırkı ne olursa olsun ayağa kalkmaya ve dikkat çekmeye davet ediyoruz. Sistematik suç yerleri olan; hukuksuz, insanlık dışı ‘Çin Toplama Kampları’nın kapatılması, Çin tarafından Doğu Türkistanlı kadınlara yönelik suçların önlenmesi, kadın ve çocukların serbest bırakılması için çağrıda bulunuyoruz. Biz İYİ Parti olarak her fırsatta bu çağrıyı, zulüm sona erene kadar duyurmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

01-026.jpg02-025.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.