1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. IYS ile Doğrudan Pazarlama Stratejilerinizde Çığır Açın
IYS ile Doğrudan Pazarlama Stratejilerinizde Çığır Açın

IYS ile Doğrudan Pazarlama Stratejilerinizde Çığır Açın

Doğrudan pazarlama, potansiyel ya da mevcut müşterilere ilgi çekici kampanyalar sunarak doğrudan iletişime geçilmeyi amaçlayan bir pazarlama şeklidir.

A+A-

Bir diğer deyişle, İYS ile doğrudan pazarlama, kitle iletişim araçları gibi üçüncü bir taraf aracılığı ile değil, bireysel tüketicilerle doğrudan iletişime ya da dağıtıma dayanan bir pazarlama stratejisi şeklindedir.

IYS ile Doğrudan Pazarlama Nerede Kullanılır?

Modern pazarlama anlayışının oldukça fazla geliştiği bu dönemde, doğrudan pazarlama biraz eski bir hal almıştır. Günümüze hakim olan pazarlama türleri, esas olarak doğrudan pazarlama ilkelerini benimseyerek ürün ve hizmet pazarlamaktadır. Doğrudan pazarlama, tüketici ve hedef kitleye direkt ulaşacak yöntemler denenerek istenilen amaçlar elde edilmektedir. Yani doğrudan pazarlama, doğrudan iletişim yolu ile hedef kitleye ulaşmaktadır.

Diğer pazarlama yöntemlerinde olduğu gibi doğrudan pazarlamada iletişim her şeyden önce gelmektedir. Hedef kitle ve müşteri iletişimi ile satın almaya teşvik edici pazarlama adımları uygulanmaktadır. Doğrudan pazarlama yöntemleri de satışa teşvik ve potansiyel müşteri için kullanılmaktadır.

Doğrudan pazarlama, çoğunlukla işletmelerin uyguladığı bir yöntemdir. Ancak her işletme aynı pazarlama yöntemi ile hareket etmemektedir. Çünkü doğrudan pazarlamam bir üst başlıktır ve her yöntemini uygulamak çoğu zaman gerekmemektedir. Kısacası pazarlama stratejisi söz konusu olduğunda yalnızca pazarlamaya göre hareket etmek doğru değildir. Doğrudan pazarlamanın sunduğu bilgi ve etkinleştirdiği analizler ile diğer pazarlama türlerine de kaynak oluşturmaktadır. Sizde İYS24 ile doğrudan pazarlama hizmeti alabilirsiniz.

Doğrudan Pazarlama Uygulamaları Nelerdir?

Doğrudan pazarlama yöntemleri, sürdürülebilir iletişime ve tüketicide tepki yaratmaya odaklanmaktadır. Müşterilerin satın alma tercihlerini, bir tepki ile etkilemek isteyen doğrudan pazarlama yöntemi, günümüzün hakim pazarlama yöntemlerinden yararlanmaktadır. Örnek olarak verecek olursak çoğu pazarlama yönteminde kullanılan internetten bahsedebiliriz. İnternet pazarlamasıyla birlikte en çok kullanılan mobil cihazlar aracılığı ile uygulanan pazarlama yöntemi de doğrudan pazarlamanın bir parçasıdır.

Doğrudan pazarlama uygulamaları, hem geleneksel hem de modern pazarlama yöntemleri ile tüketicilere ulaşmaktadır. Genel olarak kullanılan uygulamalar ile ilgili sıralama yapacak olursak;

  1. El ilanları ve kataloglar,

  2. Postalar,

  3. Fakslar,

  4. Tele pazarlama,

  5. Yüz yüze görüşmeler,

  6. Çevrimiçi reklamcılık.

Bu uygulamalar, anında tepki almak ve karşılıklı iletişimi başlatmak amacı ile kullanılmaktadır. Karşılıklı iletişim ile tüketicinin ürünü satın alması ve daha sonrada müşteriye dönüşmesi hedeflenmektedir.

Hangi Doğrudan Pazarlama Yöntemi Kullanılmalıdır?

Bir pazarlama modelinin tüm yöntemlerini kullanmak, yüksek kar ve müşteri kazanmanızı sağlamamaktadır. Çünkü her yöntemin uygulanmasında geçerli olan mantıklı bir ihtiyaç ve amaç bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlara uygun olarak hangi yöntemin kullanılması gerektiğine karar verilecektir. Ayrıca buradaki en belirleyici unsur da hedef kitlenin özellikleri ve işletmenin ayıracağı bütçedir.

Doğrudan yapılacak pazarlama uygulamalarındaki en önemli nokta hedef kitlenin keşfidir. Hedef kitle, pazarlamaya olanak sağlayan asıl bilgi ve veri kaynağının kendisidir. Hedef kitleye ulaşan her bilgi, hangi yöntemin, neden kullanılacağına dair bir planlama sunmaktadır. Kısacası doğrudan pazarlama yöntemlerinden hangisinin kullanılacağı hedef kitle, bütçe ve işletmenin uzun vadedeki hedefleri belirlemektedir. Sizde en uygun doğrudan pazarlama yöntemini kullanmak istiyorsanız, iletim yönetim sistemleri için en deneyimli olan İYS24 firmasından hizmet alabilirsiniz.

Doğrudan Pazarlamanın Avantajları Nelerdir?

Doğrudan pazarlama anlayışı, her şeyden önce maliyet açısından oldukça avantajlıdır. Pazarlama için kullanılan yöntemlere bakıldığında dijital pazarlama gibi yüksek bütçeli işlemler, doğrudan pazarlamaya oranla daha pahalıdır. Çok yönlü bir pazarlama anlayışına doğrudan pazarlama ve internet pazarlaması gibi bir yöntem eklenince bütçe artmaktadır. Kısacası maliyet, hedeflenen pozisyona ve hedef kitlenin özelliklerine göre değişmektedir.

Doğrudan pazarlamanın öne çıkan bir diğer avantajı ise kişiselleştirilmiş bir hedef kitle analizi yapmasıdır. Doğrudan pazarlamayı uygulamak için ilk olarak hedef kitle ile ilgili bilgi ve verilerin analiz edilmesi gerekir. Hedef kitle analizi ve ölçümü neticesinde kişiye uygun bir pazarlama anlayışı ile tüketiciye ulaşmak mümkündür. Ölçülebilir sonuçlar ile hangi tüketiciye ya da müşteriye nasıl ulaşılabileceği belirlenebilmektedir. Ayrıca bu yöntem ile kişiselleştirilmiş mesaj ve bildirimler ile tüketicinin marka ya da işletme hakkında bilgi farkındalığı arttırılabilmektedir. Sizde elektronik ileti yönetimi ile müşterilerinize etkili bir pazarlama yöntemi uygulamak istiyorsanız İYS24 ile çalışabilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.