1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaçakla mücadele devam ediyor
Kaçakla mücadele devam ediyor

Kaçakla mücadele devam ediyor

Kars'ta Kaçak Elektrik Kullananlar Mahkemeye Verilecek…

A+A-

ARAS Elektrik Kars Müessese Müdürlüğü, abonelere sağlıklı elektrik enerjisi vermek için kaçak elektrik ile mücadeleye aralıksız devam ediyor.

ARAS Elektrik Müessese Müdürü Adem Beyribey, kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için ekipler oluşturduklarını belirtti.

Beyribey, kent merkezi ve köylerde başlattıkları kaçak ile mücadele çalışmalarında önemli yol kat ettiklerini ifade etti.

ARAS Elektrik Kars Müessese Müdürü Adem Beyribey, kaçak elektrik kullanımının suç olduğunu, kaçak elektrik kullananların haklarında kesinlikle yasal işlem yaptıklarını, vatandaşların mağdur olmamaları için kaçak elektrik kullanmamaları gerektiğini söyledi.

Beyribey, "Kaçak elektrik ile mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Oluşturduğumuz ekipler, il merkezinde ve köylerde kontroller yapıyorlar. Kesinlikle kaçak kullanıma müsaade etmiyoruz. Yani kaçak elektrik kullanımı söz konusu olamaz. Yetkili elamanlarımız kaçak kullanım tespit ettiğinde yasal işlem başlatıyor" dedi.

KAÇAK ELEKTRİK KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPTIRIYORUZ

ARAS Elektrik Kars Müessese Müdürü Adem Beyribey, kaçak elektrik kullanımın önüne geçmek için yasal işlem başlattıklarını, kaçak kullanan aboneleri kesinlikle mahkemeye verdiklerini kaydetti.

Beyribey, "Aksi takdirde kendileri mağdur olacaklar. Bu duruma düşmemeleri için kesinlikle kaçak elektrik kullanılmaması gerekiyor. Kaçak elektrik kullanımı, enerji üretiminde maliyeti arttırarak tüketimde enerji fiyatlarının yükselmesine neden olur. Abonelere, kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektriğin dağıtımını zorlaştırır. Kaçak elektrik kullanımı, can ve mal güvenliğini tehlikeye atar, dağıtım şebekesine zarar verir. Kaçak elektrik kullanımı, bir kesimin sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı bir biçimde kullandığı elektriğin bedelinin, toplumun tümüne ödetilmesi anlamına gelmektedir. Bu durum, büyük bir kesime yapılan haksızlığı da beraberinde getirmektedir. Kaçak kullanım tespit edildiğinde kesinlikle o aboneyi mahkemeye veriyoruz. Vatandaşların mağdur olması istemiyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.