1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadın Dostu Kentlere doğru
Kadın Dostu Kentlere doğru

Kadın Dostu Kentlere doğru

Kadın Dostu Kentler Ortak Programı kapsamında, Vali Yardımcısı Murat Demirci ve İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla bir tanıtım toplantısı yapıldı.

A+A-

Ayrıca, programın ulusal koordinatörü Zeynep Başarankut Kan ve İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanı Dr. İlker Haktankaçmaz, Kars’ta nezaket ziyaretlerinde bulundular.

Kadın Dostu Kentler Ortak Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile Birleşmiş Milletler Gelişme Programı (UNDP)’nin teknik desteği ve İsveç Kalkınma Ajansı’nın mali katkılarıyla, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Kars’ta daha önce yürütülen “Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı”nın devamı olan Kadın Dostu Kentler Ortak Programı, kadın sivil toplum kuruluşları ve ulusal ve yerel düzeydeki devlet kurumları ile yapılacak ortak çalışmalar neticesinde, yerel yönetim planlama süreçlerine cinsiyet eşitliğinin dahil edilmesini ve böylelikle, kadın dostu toplulukların oluşmasına zemin hazırlayan bir ortamın geliştirilmesini hedefliyor.

Öte yandan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da makamında ziyaret edilerek proje hakkında bilgi verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.