1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadriye Okullu Olmak İstiyor
Kadriye Okullu Olmak İstiyor

Kadriye Okullu Olmak İstiyor

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yanlızçam köyünde ikamet eden 14 yaşındaki Kadriye Abat, babasının maddi durumu iyi olmadığı için okuyamadığını belirterek, Milli Eğitim Bakanı'na çağrıda bulundu.

A+A-

Yanlızçam köyünde ikamet eden 14 yaşındaki Kadriye Abat, babasının maddi durumunun iyi olmadığından okuluna devam edemediğini söyledi. Sabahın erken saatlerinden itibaren köyde ev işleriyle uğraşan Kadriye, okumayı çok arzu etmesine rağmen imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemediğini belirtti. Babası Ömer Abat'ın maddi imkanlar yüzünden okuluna devam edemediğini söyleyen Kadriye Abat, "Babamın maddi imkansızlıklarından dolayı ben de okuyamadım. Bugün dünya öğretmenler günü olduğu için ben de

arkadaşlarım gibi öğretmenlerime çiçekler vermek isterdim. Ben de onlar gibi okumak istiyorum" dedi.

Okuma azmiyle yanıp tutuşan Kadriye Abat, "Ardahan'ın Çıldır Lisesi Parasız Yatılı Okulu'nu kazandım ama maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemedim" dedi.

Milli Eğitim Bakanı ve ilçe kaymakamına sesini duyurmak isteyen Kadriye Abat, "Sayın Milli Eğitim Bakanım, Sayın Kaymakamım bana kulak verin ben okumak istiyorum babamın maddi durumu iyi değil. Babam da bunun için beni okutamıyor. Zaten evimiz de iyi değil derslerime bile çalışamıyorum" diye konuştu.

Anne Türkan Abat da, "Çocuğum okulu kazandı maddi imkansızlık yüzünden gönderemedik. Kızım Çıldır Lisesi Parasız Yatılı Okulu'nu kazandı gönderemedik" şeklinde konuştu.

Tüm evlerinin işi üzerine binen Kadriye Abat, evin içerisini ısıtmak için sobasına tezek koyarak yakmakla yetindi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.