1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kafkas Üniversitesi ve Harakani Hazretleri Bakü’de temsil edildi
Kafkas Üniversitesi ve Harakani Hazretleri Bakü’de temsil edildi

Kafkas Üniversitesi ve Harakani Hazretleri Bakü’de temsil edildi

“Türk Cumhuriyetlerinde Eğitim” temalı kongreye, Kafkas Üniversitesi 58 katılımcı ile en fazla destek veren üniversite oldu.

A+A-

25-28 Haziran tarihleri arasında Bakü’de düzenlenen Bilim Teknoloji Kültür Sanat Spor Eğitim Kongresi'nde (BİTEKSEK-2024) Kafkas Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Drama Eğitimcileri Derneği paydaş olarak görev aldı.

“Türk Cumhuriyetlerinde Eğitim” temalı kongreye, Kafkas Üniversitesi 58 katılımcı ile en fazla destek veren üniversite oldu.

Akademik Kurul Başkanlığını Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Muzaffer Alkan’ın yaptığı ve Düzenleme Kurulu Başkanlığını Drama Eğitimcileri Derneği Başkanı Gamzegül Engin’in yürüttüğü kongrede Türkiye, Azerbaycan, KKTC ve Kazakistan’dan bildirili katılımlar oldukça dikkat çekti.

Harakani Hazretleri de kongrede yerini aldı

Harakani Vakfı Başkanı Mehmet Seyfullah Uzgur tarafından kaleme alınan “İnsanın Yeryüzünde Yaratılışı, Kalpleri İmar ve İnşa Etme Görevi” başlıklı bildiri Trabzon Borsa İstanbul Ortaokulu öğretmelerinden Cemile Yılmaz tarafından sunuldu ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Özellikle, Harakani Hazretlerinin “Her bu kapıya gelirse, ekmeğini verin ve inancını sormayın. Allah katında ruh taşıyan herkes Eb’ül Hasan’ın sofrasında ekmeğe layıktır” ifadesi medeniyetin ölçüsü olarak vurgulandı ve alkışlarla karşılandı.

Kafkas ve Azerbaycan bebekleri de kongrede tanıtıldı

Diğer yandan Kafkas ve Azerbaycan temalı bebeklerin tasarımı ile Dr. Öğretim Üyesi Emine Erdoğan’ın sergisi de çok dikkat çekti.

Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı da kongrede yerini aldı.

Kongrenin paydaşlarından Pedagoji Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Cafer Caferov düzeyinde, yavru vatan KKTC ise Talim Terbiye Kurulu Üyesi Nazmiye Hazar ile temsil edildi.

Kongrenin sonuç bildirgesinde, Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiği ve bilimsel etkinliklerin artırılması konusunda fikir birliğine varıldı.

1a-004.jpg2a-002.jpg3a.jpg 4a.jpg

g-011.jpg

ggr.jpg

s1-021.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.