1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kafkas Üniversitesi’nde Zengezur Koridoru konuşuldu
Kafkas Üniversitesi’nde Zengezur Koridoru konuşuldu

Kafkas Üniversitesi’nde Zengezur Koridoru konuşuldu

Kafkas Üniversitesi’nde "Güney Kafkasya Jeopolitiği ve Zengezur Koridoru" Konulu Panel Düzenlendi

A+A-

Kafkas Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafında “Güney Kafkasya Jeopolitiği ve Zengezur Koridoru” konulu panel düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım sağladı.

Saygı duruşu akabinde Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu ; “ Zengezur Koridoru, özellikle kardeş ve dost ülkelerle daha hızlı ve daha etkin bir şekilde bağlantı kurmamız noktasında çok önemli. Gerçi şimdi de ülkemiz bu süreci farklı kanallarla kurmaya gayret ettiler ve başardılar. Zengezur koridoru daha huzurlu bir ulaşıma erişebilme imkanı sunduğu için maliyeti daha az. Tarihi ve kültürel önemi de olduğu için her iki ülke ve Türk Dünyası açısından önemli” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev de Zengezur Koridoru’nun önemine değinerek ; “Bu koridor geçmişte bizimdi sonra Ermenistan’a verildi. Biz bu koridorla daha etkin ve hızlı taşımacılığı gerçekleştireceğiz. Bugün Bakü-Tiflis-Kars hattından daha fazla yük taşınacak. Bugün İstanbul’dan gelen bir yük Kars ve Iğdır’dan geçerek Bakü’ye gidecek. Hem kara yolu hem de demiryolu ile bağlantılarımız kesintisiz bir hal alacak” diye konuştu.

Stratejik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Halit Hamzaoğlu moderatörlüğünde başlayan panelde; Prof. Dr. Elnur Hasan Mikail “Güney Kafkasya Jeopolitiği ve Rusya’nın Bölgesel Etkisi”, Dr. Öğretim Üyesi Damla Kocatepe “Zengezur Koridoru Bağlamında Değişen Bölge Dinamikleri: İran”, Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Çapar “Bölgesel Güç Mücadelesi Perspektifinden Zengezur”, Dr. Öğretim Üyesi Cavit Emre Aytekin “Bölgesel Barış ve Güvenlik Çerçevesinde Bağlantısallık”, Prof. Dr. Kerem Karabulut ve Doç. Dr. Savaş Durmuş ise “Zengezur’un Sosyo-Ekonomik Etkileri” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program, belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.