1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAGİKADER'in hazırladığı "Kadın Liderim" Projesi final toplantısı yapıldı
KAGİKADER'in hazırladığı "Kadın Liderim"  Projesi final toplantısı yapıldı

KAGİKADER'in hazırladığı "Kadın Liderim" Projesi final toplantısı yapıldı

Karslı Girişimci Kadınlar Derneği (KAGİKADER)’nin hazırladığı "Kadın Liderim" adlı projenin Final toplantısı yapıldı.

A+A-

Nisan ayında başlayan proje, Kars Merkez’de başlayarak, Susuz, Arpaçay ve Selim ilçelerinde devam etti.

Toplamda 80 kadına ulaşmayı hedefleyen proje bugün aralarında kurum amirlerinin yer aldığı 100 kişi ile finalini yaptı.

İsviçre Büyükelçiliği tarafından desteklenen projenin final toplantısında İsviçre Büyükelçisi Maslahatgüzarı Riccarda Torriani de yer aldı.

İsviçre Büyükelçisi Maslahatgüzarı Riccarda Torriani, elçiliğine yapılan projeler arasında ilgilerini çeken en farklı projenin KAGİKADER tarafından sunulan “Kadın Liderim” adlı proje olduğunu belirtti.

KAGİKADER’in geçen yıl “Kahvehanelerde Eşitlik Projesi II” adlı çalışmasını da destekleyen elçilik, sonraki yapılacak projelerde de Karslı Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Serap ÇETİN ÇAĞATAY’ı ve proje koordinatörü Nur Banu ÇAĞATAY’ı desteklemek istediklerini belirtti.

Ortak çalışma etiğine özen gösterilmesinden ve gönüllülük esaslı çalışılmasından dolayı hoşnut olduğunu belirten Torriani, sonraki proje için Kars’ı tekrar ziyaret etmek istediğini belirtti.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Nur Banu ÇAĞATAY, sunduğu final raporundaki saha gözlemlerinde;

“Verilen eğitimde yer alan konulara dair ya detaylı bilgiye sahip olmadıkları ya da hiç haberdar olmadıkları anlaşılmıştır. Kadınlar gizli lider olduklarını düşünmektedir. Ev içi liderlik, kamusal alanda resmiyet kazanmalıdır. Eğitim konularının içeriğinin öğretilmesine ve gerçekleştirilmesine ihtiyaç olduğu gözlemlenmiştir” verilerini sundu.

Raporun çıktılarında;

“İş hayatında olan kendi işini kuran kadınlara, liderlik eğitimi verilmesi gerekmektedir. Benlik problemi yaşayan kadınlara; kapasite geliştirici eğitimler verilmelidir. Kadınların siyasal alanda lider olabilmeleri için, ekonomik olarak güçlendirilmeleri gerekmektedir. Kadınların sosyalleşmesi ve özgüven geliştirebilmesi için sosyal aktivitelere ihtiyaçları bulunmaktadır” verilerini sundu.

Eğitime katılan kadınların, projeye gösterdikleri ilgi çok yoğundu. Kadınlar, iş kurduklarını, kooperatifleştiklerini ya da girişim eylemlerinde bulunmak istediklerini ancak süreci nasıl yönetecekleri ve nasıl liderlik edecekleri konusunda eksik olduklarını ve daha fazla eğitime/projeye ihtiyaç duyduklarını belirttiler. Kadınların taleplerine çok hızlı bir yanıt veren KAGİKADER, kadınlara ilerleyen aylarda uzmanlar eşliğinde eğitim vermek üzere proje teklifini gerçekleştireceğini duyurdu.

Kadın Liderim adlı proje ile kadınların siyasal ve kamusal alanlarda görünür kılmayı ve eyleme geçmeleri yönünde akademik ve hukuksal bilgiler verilmiştir.  Bundan sonraki süreçte benzer projelerin yapılacağını ifade eden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktorantı ve Koordinatör Nur Banu ÇAĞATAY, proje eğitimleri süresince Yüksek Lisans tezini referans alarak kadınlara ilgili eğitimi verdiğini ve tez kitabını tüm kadınlara ilham olması için hediye ettiğini ifade etti. Kadınların güçlü olduğu toplumların refah ve huzur seviyesinin de eş anlı arttığını ve artacağını belirterek, toplumu kalkındırmaya yönelik girişimlerinin devam edeceğini belirtti.

Serap Çetin Çağatay her projede ilime ekonomik katkı sağlamaktayım, aynı zamanda kadınların ve insanların kaynaşması için genellikle projelerde final yemeği programları yaptığını ve bu programların kadınların sosyalleştiği, başka kişilerle tanışıp görüşüp fikir birliği yapıp sorunlarına çare buldukları programlar olduğunu söyledi. Kadın Liderim adlı projenin finalinde de kadınlar, sosyalleşme adına yapılan bu çalışmayı takdirle teşekkürle karşıladılar her projede basınından tabelacasına, lokantadan esnafına maddi katkı sağladığını söyleyen Çağatay bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz ancak kurumların da geçmişte olduğu gibi bugün de birlikte çalışarak güç birliği yapmasına özen göstermesi ve kurumların da bizimle ortak çalışmasının topluma çok ciddi katkı sunacağına inanıyorum dedi.

Çağatay, gönül isterdi ki daha fazla kişiye ulaşalım ancak bu tarz projeler belli bir bütçe, belli kişi sayısı ve belli süre içerisinde yapılan çalışmalardır, inşallah başka çalışmalarda da diğer kadınlarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşarız.” temennisini ayrıca iletti.

Birçok kurum amirinin katıldığı toplantıda, başkan Naif Alibeyoğlu’da yer aldı. Derneğin kuruluş ve faaliyet sürecinde ilk ve tek destekçi siyasi liderlerden Naif Alibeyoğlu’nun desteklerine şükranlarını ileten Serap ÇETİN ÇAĞATAY, Alibeyoğlu’nun toplantıya katılmasından dolayı onur duyduğunu belirtti. Başkan Alibeyoğlu, Serap hanım ildeki tek kadın derneği olduğunu ve projelerinin topluma ve kadınlara büyük katkı sunduğunu belirterek sonraki projelerde gerekli fon ve destekleri sağlamada destek olacağını dile getirdi.

Saat 10:00’da başlayan toplantı, yemek ve müzikal dinletinin ardından 15:00’da sonlandı.

01-036.jpg02-032.jpg03-028.jpg04-022.jpg05-011.jpg06-007.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.