1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da hayat gece başlıyor
Kağızman’da hayat gece başlıyor

Kağızman’da hayat gece başlıyor

Kars Kağızman’da Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceyi aştığı ilçede gündüz sokaklar boşalıyor iftardan sonra başlayan hayat ise sahur vaktine kadar sürüyor.

A+A-

Bölgenin en sıcak ilçelerinden olan Kağızman’da teravih namazına giden vatandaşlar camiden çıktıktan sonra aileleriyle birlikte çay bahçeleri ve parklara akın ediyorlar.

Son günlerde artan hava sıcaklıkları ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceyi aştığı ilçede sokaklar boşalırken, dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise cami girişleri, parklar ve ağaç gölgelerine sığınarak güneşten korunmaya çalışıyor.

Sokakların boşalmasıyla birlikte iş yapamaz duruma gelen esnaf ise buharlı soğutma sistemlerine yönelip müşteri çekmeye çalışıyor. Güneşin yakıcı etkisinden etkilenen küçük çocuklar ise park ve kavşaklarda bulunan süs havuzları ile sulama kanallarında serinlemenin keyfini çıkarıyor.

SOKAKLAR ISSIZLAŞTI

İnsanlar sokaklara çıkmak yerine evlerinde, klimalı ortamda ve bahçelerinde ağaçların gölgesinde oturmayı tercih ediyorlar. Dışarı çıkanlar ise sık sık el ve yüzünü yıkayarak serinlemeye çalıştılar. Köylerde aileleriyle birlikte tarlalarda çalışan çocuklar ise derelerde ve sulama kanallarında yüzüyorlar.

Vatandaşlar, “Akşam bile sıcağa dayanamıyor ve bol sıvı tüketiyoruz. Tarlalarında çalışanlar nasıl oruca nasıl dayanıyorlar kara kara düşünüyoruz. Sıcak havada ev içerisinde bile oturamıyoruz. Bunun için öğleye doğru evden çıkıyor, parklarda, ya da camilerde uyuyarak zaman geçiriyoruz. Bu yıl da, sıcak ve bunaltıcı hava nedeniyle herkes uyuyarak oruç tutacak" diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.