1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da PKK araçları taradı
Kağızman’da PKK araçları taradı

Kağızman’da PKK araçları taradı

Kars’ın Kağızman İlçesi’ne 24 kilometre mesafedeki Demirkapı mevkiinde 35-40 kişilik terörist grubu uzun namlulu silahlarla araçları taradı.

A+A-

Bir TIR’a 3 kurşun isabet ederken, Erzurum’dan Iğdır istikametine boya taşıyan bir kamyon geri döndü, kurşun isabet eden TIR ile bir araç da Kağızman İlçesi’ne gitti.

Edinilen bilgilere göre olay dün akşam saat: 21.00 sıralarında meydana geldi. Erzurum’dan Kars ve Iğdır istikametine yük taşıyan kamyon, TIR ve bir minibüs teröristlerce yola taş döşenerek Kağızman Demirkapı mevkiinde durduruldu. Uzun namlulu silahları olduğu belirtilen teröristler TIR sürücüsüne “Bu TIR senin mi şirketin mi? Şirketinse yakacağız” dediler. TIR sürücüsü de aracın kendisinin olduğunu söyledi. Bu arada teröristler yaklaşık 30 dakika propagandalarını yaptılar dağa çıkarak araçların üzerine ateş açtılar. Minibüse kurşun isabet etmezken, boya yüklü kamyon Erzurum’a doğru kaçtı. tavan kısmına 3 kurşun isabet eden TIR ile minibüs ise Kağızman İlçesi’ne hareket ederek Jandarma Bölük Komutanlığı’na gitti. 3 aracında aynı şikayetten Akçay Jandarma Karakolu’na sığındıkları öğrenildi.

Olayın ardından Özel Hareket timleri ve Jandarma bölgede geniş çaplı arama tarama çalışması başlattı. Teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Bu arada 3 gün önce Sarıkamış Karakurt civarında bir araç içine uzun namlulu silahlarla bindikleri öğrenilen şüpheliler için çalışma başlatılmıştı. Güvenlik güçleri bu ihbar üzerine bölgede arama tarama çalışmasını sürdürüyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.