1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kalede şükür ezanı okundu
Kalede şükür ezanı okundu

Kalede şükür ezanı okundu

Kars Kalesi’nde tarihi bir ilk yaşandı ve Buyburt ve Gümüşhane’den gelen bir grup vatandaş, Kars’ın yeniden görme fırsatı buldukları ve Kaleye ilk çıktıkları gerekçesiyle zirvede ezan okudular.

A+A-

Van’da yaşanan depremde hayatını kaybedenlere de dua eden Gümüşhaneliler, Kars’ın tarihi karşısında hayranlıklarını gizleyemediklerini ifade ettiler.

Kars’a ikinci kez geldiklerini söyleyen Gümüşhaneli Osman İslamoğlu, “Birinci gelişimizde Kars Kalesi’ni gezmemiştik. Bu bizim içimize bir aşk ve şekv doldurdu. Neden böyle güzel bir tarihi görkemli bir kaleyi gezmediğimize üzüldük. Bizde şimdi gezdik, memnun olduk ve hoşumuza da gitti. Allah’a şükretmek içinde bir ezan okuduk. Kahraman Celal Baba türbesinde de Kur’an-ı Kerim okuduk. Allah bizi ve Kars’ı görünür görünmez afetlerden korusun. Cenab-ı Allah hiçbir zaman Van’daki deprem felaketini buralara ve bize vermesin. Aynı zamanda da kendisine kul, habibine ümmet, Kur’an-ı Kerim’e de cemaat olmayı nasip eylesin. Doğru yoldan ayırmasın, şeytana uydurmasın. Bu kalelerimizi, ilelebet İslamın ve Türk’ün elinden almasın” diye dua etti.

Ezanı okuyan Bayburtlu Yakup Kutup da, Kars’a özellikle Şehit Ebul-l Hasan Harakani Hazretlerini ziyaret etmek için geldiklerini belirterek, “Uzun yıllardır Kars’a gelmeyi arzuluyorduk ama bugüne nasip oldu. Yine burada Osmanlı’nın, ecdadımızın bir tarihi olduğu için Kaleye de çıkmak istedik. Kaleye çıkarak ecdadımız ne kadar çileler çekmiş, neler yaşamış bunları hissetmek istedik. Bu hisleri yaşayınca da Allah’a şükrettik. Yani gerçekten burada bizlere bir vatan bırakmak için gerçekten çile çeken ecdadımızı rahmetle yad ediyoruz. Kaledeki ezan ise şöyle; İslam ümmeti olarak en çok sevindiğimiz zamanlar şükrederiz. Müslüman olarak bu içimizdeki sevinci Ezanla dışa vurmak istedik. Ecdadımızın bu eserlerini görünce sevicimizden Ezan okuduk. Birde kale şenlensin ıssız kalmasın istedik. Türk bayrağının bulunduğu zirveye çıkıp ezanı da orada okuduk. Türk bayrağımız biliyorsunuz bizim her şeyimizdir. Türk bayrağını görünce bizim tüylerimiz ürperiyor. Onun için bizde aşka gelip Ezan okuduk” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.