1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kan davası, barışla son buldu
Kan davası, barışla son buldu

Kan davası, barışla son buldu

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Alisofu Köyü'nde, 8 ay önce 1 kişinin ölümü 3 kişinin yaralanması ardından, 2 aile arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

A+A-

Barış yemeğine Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Suat Doğan, İl Genel Meclis Üyesi Hanali Çetinkaya, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt, Sarıkamış'ın ileri gelenlerinden Hacı Bedirhan Cengiz, Gürbüz ve Gökcan aileleri katıldı.

İki ailenin üyeleri, geniş güvenlik önlemleri altında Sarıkamış öğretmen evinde bir araya geldiler. Gündüz ve Gökçe aileleri, dua ettikten sonra, Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim üzerine el basıp, yemin ederek barıştı.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğam Turan Ermiş, düzenlenen barış yemeğinde yaptığı konuşmada, "Sizin bu erdemli davranışınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Benim Alisofululara karşı bir sempatim var, Alisofulular mert insanlar, hayırsever ve dürüst insanlar. Alisofuluların aman tırnağı kanamasın, aman mutlu olsunlar diye hizmete devam edeceğiz. Kars'ta bu sene iki tane kanalizasyon yapıldı, bunlardan bir tanesi Alisofu Köyü'ne yapılıyor. Kur'an kursu açtık, okulunuza basketbol ve voleybol sahası yapacağız.

Önümüzdeki sene de Alisofu Köyünün yollarını kilit parke taşla döşemeyi düşünüyoruz, amacımız, Alisofu Köyü'nü örnek köy yapmak, siz mutlu olun diye bunları yapıyoruz, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Siz üzüldüğünüz zaman biz de üzülüyoruz. Biz karıncayı incitmeyen insanlarız, biz sivrisineği öldürmeyen insanlarız. Biz, yılan bize zarar vermiyorsa, onu öldürmenin haram olduğunu bilen insanlarız." şeklinde konuştu.

Kaymakam Ermiş, barışın sağlanmasında önemli rol oynayan Hacı Bedirhan Cengiz'e ayrıca teşekkür etti. Birlik, bereberlik ve huzurun bol olduğu bir köy temenni edildiğini belirten Ermiş, "Hepinize, böyle bir erdemli davranış gösterdiğinizden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Sarıkamış'ın ileri gelenlerinden Hacı Bedirhan Cengiz de "Şimdiye kadar bir çok barışta katkıda bulundum, bu barışı sağlamak bana nasip oldu, çok çaba harcayarak böyle bir mutlu sona erdik, aileleri barıştırdık. Allah, bir daha böyle bir acıyı İslam alemine ve bu topluma vermesin. Çok mutluyum, çok sevinçliyim." diye ifade etti.

Gündüz ve Gökçe ailelerinin barışmalarının ardından, Sarıkamış öğretmen evinde barış yemeği yenildi. Gündüz ve Gökçe aileleri, birlikte aynı masalarda yemek yediler. Yemekten sonra aileler, köyde birbirlerini evlerine çay içmeye davet ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.