1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kar üzerinde heyecanlı cirit gösterisi
Kar üzerinde heyecanlı cirit gösterisi

Kar üzerinde heyecanlı cirit gösterisi

Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Karakale Köyü’nde Karakalespor ile Kekeçspor arasında oynanan atlı cirit müsabakası büyük ilgi gördü.

A+A-

Ata sporu cirit, Kars’ın Selim ilçesi’nde özellikle kış aylarında kar üstünde oynanıyor. Köylüler bu tür cirit müsabakalarına yoğun ilgi gösteriyor. Eskiden günümüze kadar gelebilen ve halen ilgi gören ciritte at binicilerinden çok izleyiciler heyecanlanıyor. Cep telefonlarına sarılan köylüler müsabakayı baştan sona kaydederek sosyal paylaşım sitelerinde yayınlıyorlar.

Bu tür müsabakaların en heyecanlı anı ise ya atın dengesini kaybederek düşmesi ya da at binicisinin cirit atarken düşmesi oluyor. Zeminin karlı olmasıyla attan düşenler genelde kazayı yara almadan atlatıyor ve ardından yeniden ata binerek yarıya devam ediyorlar. Bu de karşılaşmadaki heyecanı daha da artırıyor.

Kars bölgesinde en ağırlıklı olarak ciritin oynandığı yer ise Selim oluyor. Selim ilçesinde birden fazla cirit takımı bulunuyor ve genellikle de köylerde bu karşılaşmalar yapılıyor. Karakale köyü’nde de önceki gün bir müsabaka düzenlendi. Cirit müsabakasını izlemek için çevre köylerden de çok sayıda vatandaş Karakale köyüne geldi. Alkışlarla sahaya çıkan ciritçiler, hünerlerini sergileyerek ata sporunu yaşatmaya çalıştılar. Atların dörtnala gittiği sırada bir köpeği sahaya girmesi ise ciritçilere zor anlar yaşattı. Ciritçilere destek veren halk ise, cep telefonlarıyla görüntü çekmeyi ihmal etmediler.

Karekale sporcularından Öztürk Yolcu’nun rakibine cirit attığı sırada dönmeye çalışırken dengesini kaybederek düşmesi ise yürekleri ağızlara getirdi. Attan düşen ciritçi yara almadan kurtulurken, Kekeçspor takımından da Ahmet Çelik dengesini kaybederek attan düştü.

Renkli görüntülere sahne olan müsabaka sonunda Karekalespor 18, Kekeçspor ise eksi 14 puan aldı.

Müsabakaların belli aralıklarla kış boyunca devam edeceği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.