1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kar Yağışı ve Tipi Etkili Oluyor
Kar Yağışı ve Tipi Etkili Oluyor

Kar Yağışı ve Tipi Etkili Oluyor

Kars'ta yoğun kar yağışı akşam saatlerinde yerini tipiye bıraktı.

A+A-

Akşam saatlerinde kar yağışının yerini tipiye bırakması vatandaşlara zor anlar yaşattı.İşlerinden çıkarak evelerine gitmek isteyen vatandaşlar, kar ve tipiden dolayı zaman zaman zor anlar yaşadı. Özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerde araçların arasından geçmeye çalışan vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı. Görüşün sıfıra düştüğü kentte, kar yağışının ve tipinin gece şiddetini artırması bekleniyor. 

Boğatepe mevki ve Digor yolunda tipi ve kar yağışından dolayı trafik kontrollü sağlanıyor. 

Digor yolunda çok sayıda trafik kazası meydana gelirken, il genelinde birçok köy yolu ulaşıma kapandı. 

Kar yağışınadan dolayı il genelinde birçok trafik kazası meydana gelirken, yetkililerin de buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptığı görüldü. Şiddetini artırarak yağan kar, özellikle Digor-Iğdır yolunda etkili oluyor. Borluk tepe mevkiinde buzlanmadan dolayı birçok araç kayarak yoldan çıktı. Özellikle akşam saatlerinde buzlanma ve tipi olan bölgede trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Borluk tepe mevkinde buzlanmadan dolayı bir çok araç yoldan çıktı. Can kaybı olmadığı kazalarda, araçlarda maddi hasar meydana geldi. 

Kars Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları ve araçlarına zincir takmaları konusunda uyardı. 

Öte yandan, Kars'ta kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte birçok köy yolununda ulaşıma kapandığı kaydedildi. Yetkililerden alınan bilgilere göre, köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için Köy Hizmetleri ekiplerinin aralıksız çalıştığı belirtildi. Kapalı bulunan köy yollarının kısa sürede açılarak trafik akışının yeniden sağlanacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.