1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kara’dan Yöresel Yemek İsteği
Kara’dan Yöresel Yemek İsteği

Kara’dan Yöresel Yemek İsteği

Kars Valisi Ahmet Kara Atatürk Caddesinde Lita Cafe isimli restoranın açılışına katıldı.

A+A-

Açılışta işyerinin kurdelesini kesen Vali Kara, işyeri sahibi Bülent Yılmaz’a restoranlarında Kars yöresine özgü yemeklerinde çıkarmaları konusunda istekte bulundu.

Açılışın ardından Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Müftü İlyas Gümüş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, KARSOD Başkanı Halit Özer ile birlikte restoranı gezen Vali Ahmet Kara, “Kars çok eski kültürü olmasına rağmen, yemek konusunda çok geri kalmış durumda. Çok farklı ve güzel yemek kültürleri olan bir yerin, bu konuda bu kadar zayıf kalması doğru değil ve yeni açılan işyerlerinin bu duruma bir an önce müdahale etmeleri gerekmektedir. İşyerlerinizde özellikle Kars’ın kültürüne uygun yemekleri sunmanız veya var olan kültürden yeni tatlar oluşturmanız çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Vali Kara ve beraberindekiler daha sonra restoranın mutfak bölüne geçerek ustalar ve aşçılarla görüştüler. Aşçıların doktorlar kadar önemli bir iş üstlendiğini belirten Kara şunları söyledi:

“Aşçılık doktorluk kadar önemli bir meslektir. Sizin yapacağınız yemekler sayesinde insanlar rahatsız olabilir veya sizin yapacağınız yemekler sayesinde insanlar sağlıklı beslenebilirler. Tercih edilen olabilmek adına en büyük görev aşçılara düşmektedir. Burada oluşturacağınız tatlar sayesinde hem Kars’ın yemek kültürüne zenginlik katacaksınız, hem de yaptığınız işten kar elde edebileceksiniz.”

İşyeri sahibine ve çalışanlarına özellikle temizlik ve hijyen kurallarına uymaları konusunda hatırlatmalarda bulunan Vali Kara, misafirlerle birlikte restoranın kahvaltı ikramına katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.