1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karantina kaldırılsın
Karantina kaldırılsın

Karantina kaldırılsın

Ataköy Karantinanın kalkmasını istiyor...

A+A-

Kars merkeze 11 kilometre mesafede ki Ataköy'de 10 Kasım'da köye inen bir grup Kurt, köpeklerin saldırısına uğradı.

Köpeklerin saldırısı sonucu bir kurt öldü. Kurdu boğarak öldüren köpeklerden birisi de bir gün sonra ölünce, köyde kuduz paniği yaşandı. Durumun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirilmesiyle köye gelen veteriner hekimler, telef olan kurt ve köpekten örnek alarak, incelenmek üzere Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne gönderildi.

Erzurum Araştırma laboratuarına gönderilen Kurdun kuduz olduğu anlaşıldı. Kurdu boğarak telef eden köpeğin ise kurttaki kuduz hastalığı nedeniyle öldüğü bildirildi. Bölgenin hayvancılık bölgesi olduğuna dikkat çeken köylüler, altı aylık karantinan köylüyü bitireceğini, bu nedenle karantinanın kaldırılması gerektiğini söylediler.

Köy kahvesinde oturarak altı aylık karantinayı tartışan köylüler, “Kuduz yıllardır var. Burada köpek ve kurt kimseyi ısırmadı ki kuduz yayılsın. Şimdi burası hayvancılık bölgesi, hayvan satıp geçiniyoruz. Biz bundan sonra ne iş yapacağız. 6 ay karantina bizi bitirir. Karantinanın kaldırılmasını istiyoruz” diye yakındılar.

Köy muhtarı Ensar İlgar (64), “Köylülerimizden Nebi Özavcı (45)’nın köpeği bir kurdu boğarak öldürmüş. Kurt kuduz olunca kurdu boğan köpekte kuduz hastalığından ölmüş. Köpeğin sahibi de üzerinde birkaç gün geçtikten sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne müracaat ederek köpeğinin öldüğünü bildirmiş. Veterinerler gelerek kurt ve köpeği incelediler. İnceleme sonucunda kurt kuduz çıkınca köyümüzü 6 ay karantinaya aldılar. Şimdi 6 ay karantinada bu köylü ne yapsın? Bu karantina bizi perişan edecek, o nedenle karantinanın kaldırılmasını istiyoruz.”

Köpekler tarafından telef edilen kurdun kuduz çıkmasının ardından köyde ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının yapıldığını söyleyen Hayvan Sağlığı Şube Müdür Vekili Engin Sığırtmaç, “Kuduz vakasından sonra köyün tamamında ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yaptık. Kuduz nedeniyle köyde şuan karantina uygulamaktayız. Bu karantina ise altı ay devam edecek.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.