1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Karınca ahlakı ile 2010 yılı'
Karınca ahlakı ile 2010 yılı

'Karınca ahlakı ile 2010 yılı'

Digor Belediye Başkan Vekili Yaşar Budak, 2010 yılında Belediyenin adeta doğanın çalışma sembolü olan Karıncalar gibi temposunu düşürmeden imkanlar dahilinde sürekli çalıştığını belirtti.

A+A-

2010 yılı içinde Digor Belediyesin faaliyetlerinin bir kısmına değinen Başkan vekili Yaşar Budak, “Digor Belediyesi olarak kısıtlı imkanlar ve kendi personelimiz ile 2100 m2 kilit parke taşı döşemesi yapılarak özelliğini yitirmiş olan asfalt yollar parke taşına dönüştürülerek halkımızın kullanımına açılmıştır. İlçemiz su ishale hattının 100 metrelik kısmında borular değiştirilerek ilçeye daha sağlıklı su verilmesi sağlandı. Dağpınar-Digor ve Derinöz Digor Su ishale hattı ile ilçeme merkezinde bulunan 300 adet su arızası onarılarak kayıp suların yeniden kullanımı sağlanmıştır. 2010 yılı kış aylarında belediyemiz imkanlarını etkin ve verimli kullanarak sadece 3 ton tuz ile bütün yollarımız tuzlanmış ve kar temizliği yapılarak sürekli ulaşıma açık hale getirilmiştir. İlçe merkezinden geçen sulama kanalları onarılıp ve temizlenerek halkımızın kullanımına sunuldu. Kağızman Belediyemizden satın almış olduğumuz bir adet otobüs ile Dershaneye giden öğrencilerimizin hafta içi ve hafta sonu çok cüzi ücretle neredeyse piyasanın yarı fiyatına taşımasını yaparak öğrencilerimizin eğitimine çok büyük katkıda bulunduk. Araç Parkımızda bulunan Çöp aracımızın artık kullanılmayacak durumda bulunması nedeniyle Iğdır Belediyesinden kulanım amacıyla Belediyemize 1 adet çöp aracı tahsis edilmiş olup bu araçla ilçe merkezindeki çevre temizliği ve düzenini devamlı hale getirdik. Yıl içinde Dağpınar Belediyesi ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz yayla festivali İle Gurbet ile Sılayı buluşturduk, Bu festivalde Digor’a özlemi olanlar ve Digor’umuzda yaşayanlar gönüllerince eğlenip hasret giderme fırsatını budular. İlçemiz Karaköse Mahallesinin su şebekesi yeniden yapılarak Karaköse mahallemize düzenli olarak su verilmesi sağlanarak en büyük sıkıntılardan bir tanesi daha giderildi. Yeni Digor Mahallesinde afet konutları olarak yapılan yerleşim yerine su şebekesi yapılarak konutlara su verilmeye başlandı.” dedi.

 2011 YILI KENDİMİZİ GÖSTERME YILIDIR

2011 yılında yapılacak projeleri de anlatan Budak, kendisinin emekçi kültüründen geldiğini, yapılacak projelerinde bir an önce tamamlanıp ilçe halkının kullanımına sunulmasının kendisini memnun edeceğini belirtti.

2011 yılında İlçe halkına sunulacak hizmetlerin ufak bir örneğini göstermeyi amaçladıklarını ifade eden Budak, “İlçemizin en büyük sosyal ve kültürel eksikliği olan Kültür Binasının yapımı için proje hazırlanmış olup 2011 yılı içerisinde 3 katlı yapılması planlanan kültür binamızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı arzu ediyoruz. Ayrıca Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Destek Programı çerçevesinde hazırlamış olduğumuz Eğitim Destek evi Projemizi Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği ile koordineli bir şekilde hazırlayıp Destek Programına sunacağız. Projemiz kabul edildiği takdirde İlçemizde ki ev hanımlarımıza ve ekonomik yetersizliği olan öğrencilerimizin eğitiminde kullanılacak çok güzel bir yapı kazandırmış olacağız ” diye konuştu.

2011 BARIŞ, MUTLULUK GETİRSİN

Budak ayrıca, “2011 yılının ülkemize ve ilçemizde yaşayan değerli halkımıza barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum. Tüm İlçe halkına sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.