1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karpuzlar kapış kapış
Karpuzlar kapış kapış

Karpuzlar kapış kapış

Hararet giderici olarak bilinen karpuz, Ramazan ayında en çok satılan ürün oldu. Herkes tarafından tercih edilen Adana karpuzunda tek sorun ise fiyatın pahalılığı. Karpuz, kilosu 750 kuruşa satılıyor olması halinde bile kapış kapış ediliyor.

A+A-

Sıcak havaların serinleten ve ferahlatan yiyeceği olarak bilinen karpuz, vitrinlerde fazla durmuyor. Sebze haline gelir gelmez kentte esnaflara dağıtılan karpuzun işyerlerinde bile anında satıldığı görülüyor. Vatandaşlar artık fiyatına bile bakmadan karpuzu satın alıyorlar ama 750 kuruş olan fiyatın 500 kuruşa indirilmesini beklediklerini belirtiyorlar. Vitrine konulur konulmaz satılan karpuzlar en çok da kırsal alanlarda yaşayanlar tarafından tercih ediliyor. Tarla biçim zamanı olması dolayısıyla vatandaşların günlerini tarlalarda geçirdikleri ve karpuzla iftar ve sahurda hararetlerini giderdiklerini söylediler.

Kars’ta Sebil Manav sahibi Kafer Kuytul da satışlardan son derece memnun olduğunu belirtti. Karpuzu tezgaha koyar koymaz hemen satıldığını ve en çok da karpuz sattıklarını söyleyen Kuytul, karpuzun en büyük özelliğinin kan yapması ve sulu olduğundan hararet giderdiğini ifade etti. İftarda fazla yenilmemesini fakat sahurda normal yenildiğinde gün boyu insanın susuzluktan korunduğunu da vurgulayan Kuytul, “İftarda fazla yenildiğinde şişkinlik yapıyor ama iftar ile sahur arasında iyice tüketilmelidir. Şu anda Ramazan ayı olduğu için gündüzleri kimse tadına bakamıyor ve kesmece karpuz sattığımız için kesilen karpuzların tadına da çocuklar bakıyor.” dedi.

Kesilen karpuzların tadına bakan manavcının akrabası 9 yaşındaki Kadir Topkaya da gün boyu karpuzun tadına baktığını ve karpuzu çok sevdiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.