1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri
Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri

Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri

Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri hakkında...

A+A-

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Kars Valiliği öncülüğünde bölgenin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla 05-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Ankara AKM’da birincisi düzenlenecek olan Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleriyle ilgili son hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

İLKLERİN ŞEHRİ KARS

Doğanay, “Biz Kars’ı anlatırken veya dışarıdakilere tanıtırken ilklerin şehri diye bahsediyoruz. İşte yine bir ilki gerçekleştiriyoruz inşallah sizlerin de desteği ile. Kars şehrimizi serhat şehrimizi Eski Kars’ ı da oluşturarak Ardahan ve Iğdır’ı da oluşturarak Ankara’da AKM’de 1500 kapalı alan içerisinde 3 serhat ilimizin bütün değerlerinin ortak bir şekilde tanıtılması amacıyla bir başvuru yaptık Kültür Turizm Bakanı Bakanlığına. Kültür Turizm Bakanlığı bizim başvurumuzu kabul etti. Bu başvuruya istinaden biz hazırlıklarımıza başladık. Profesyonel olan bir firmayla anlaştık. Bu profesyonel firma himayesinde çalışmalarımıza başladık.” dedi.

KATILIM HAD SAFHADA

Kars’tan özellikle kurumlardan katılım hat safhada olduğunu da belirten Doğanay, “Sayın Valimizin yapmış oldu toplantı iyi bir hava uyandırdı. Kurumlar arasında iyi bir birliktelik ve beraberlik uyandırdı. İnşallah bu birlik ve beraberlik devam edecektir kurumlar arasında. Bütün kurumlarımız katılıyor. Bütün kaymakamlıklarımız ve bütün belediyelerimiz şuanda genellikle katılmaya çalışıyor. Benim sizden tek isteğim Kars’ı her şeyi ile tanıtılacak olan Ankara’da ki Kars günlerinde sivil toplum kuruluşlarının bu program içerisinde yerini alması, bu sunulacak olan ve Kars için çok önemli olan tanıtım günlerinde sivil toplum kuruluşlarını ve tüzel kişilerinde ve özellikle de esnaflarımızın bu tanıtım günlerinin içerisinde mutlaka gerekiyor. Onlarda ellerinden geldiği kadar katılmaya çalışıyorlar. Ama biraz daha herhalde işin ilk olduğu için ciddiyetinin farkında değiller gibime geliyor.” diye konuştu.

KARS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ankara’da yapılacak olan tanıtım günlerinin Kars için çok önemli olduğunu da vurgu yapan Doğanay. “Ankara bürokrasisiyle iç içe geçmemizi sağlayacak olan Kars adına yapılan en büyük tanıtımlardan birisi olacak. Çünkü Kars, Ardahan ve Iğdır yani eski Kars’ı oluşturan illerin bütün eserleri ve bütün değerlerinin hem Ankara bürokrasisine, hem de bütün Türkiye’ye ve dünyaya oradan sesleneceğini bir yer olarak düşünüyoruz. Onun için ben sizlerin aracılığıyla özellikle kaşarcılarımızı, balcılarımızı bu etkinliğin içerisinde olmalarına bir çağrı yapıyorum mutlaka olsunlar. Kar edeceklerine de inanıyorum. Yani ilk oldukları için bazı tereddütler var ben fark ediyorum.” şeklinde konuştu.

6 BAKAN KATILACAK

Doğanay şöyle konuştu:

“Ama ben esnafımızın da buradan hem tanıtım amaçlı kar edeceğini maddi anlamda kar edeceklerinin garantisini vererek bütün esnaflarımızı, ticaret odamızı, esnaf sanatkarlar odasına kayıt olan bütün esnafımızı davet ediyorum. Mutlaka gelsinler. Bu topyekün hareket edilmesi gereken bir davranıştır. Bakın sayın vekillerimiz Ankara işini halediyorlar.  Mesela meclis bakanımızın katılacağı garantileşti. 6 bakanımızın katılacağı söyleniyor. Sayın vekillerimiz şuanda Ankara’da çok büyük bir kulis yapıyorlar. Bizde buradan inanmış ve topyekün bir şekilde hareket ederek Ankara’ya gidersek inşallah Kars adına ve bölgemiz adına iyi bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Bunun devamı da    gelecektir. Kars halkı bize inansın. Ve bize destek versinler. Biz bu işi profesyonel bir havale ettik. Hiçbir para harcamıyoruz. Kars valiliği olarak hiçbir para harcamadan profesyonel bir firmaya verdik. Ve fiyatları da yine bizim oluşturmuş olduğumuz bir komisyon huzurunda belirledik. Katılacak olan firmalarımız anatolya grup denen bir firmayla anlaştı Kars, Iğdır ve Ardahan valiliğimiz. Firmaya başvuru yapacaklar. Firmada bu 1500 kapalı alanda ve dışarıda 1000 metre karelik yiyecek içecek çadırında yer almak isterlerse gıda çadırında metre karesi 100 lira artı KDV. AKM’nin içerisindeki kapalı alanda yer almak isteyen STK’larımız, tüzel kişilerimiz, esnaflarımız 150 lira artı KDV metre karesine vererek kendilerine kendilerini tanıtabilecekleri kadar yer alabilecekler. Bizde tabi bunlara broşürleriyle, tanıtım destekleriyle orada ki elektrikle, suyla her türlü organizasyonlarıyla ve danışmanlıklarıyla da kültür turizm müdürlüğünün ve valiliğimiz, vali yardımcımız başkanlığında kurmuş olduğumuz komisyonla birlikte her türlü danışmanlık hizmetinde Kars valiliği olarak hizmet verilecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.