1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günlerine Davet
Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günlerine Davet

Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günlerine Davet

Bölgenin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla 05-10 Kasım 2013 tarihleri arasında birincisi düzenlenecek olan Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günlerine tüm bölge insanı davet edildi.

A+A-

Kars Ardahan Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, “Kars Ardahan, Iğdır federasyonu olarak Kars Valiliği, Ardahan Valiliği, Iğdır Valiliği ile beraber Ankara’da Atatürk Kültür Merkezinde 7–8–9–10 Kasım’da Kars, Ardahan, Iğdır illerinin tanıtım günlerini yapacağız. Ben burada tüm hemşerilerimize, tüm dostlara sesleniyorum. Lütfen o günlere katılsınlar. O ihtişamı Ankara’da yaşasınlar. Ankara’da ki hemşerilerimiz sahip çıkacaklar. Hepimiz orada olacağız. Tüm devlet erkânı da orada olacak, orada esnaflarımız tüccarlarımız olacak, orada kültürümüz olacak, orada sazımız, sözümüz olacak, orada âşıklarımız olacak. Onun için ben öncelikle sizleri davet ediyorum oraya. Ben tüm hemşerilerimizi, tüm kardeşlerimizi, gençlerimizi hepsini 7–8–9–10 Kasım’daki organizasyonumuza, tanıtım günlerimize davet ediyoruz sizin aracılığınızla.” dedi.

Yıldırım daha sonra şunları söyledi:

“Amaç Karsımızı, Ardahan’ımızı, Iğdır’ımızı tu rizmiyle, tarihiyle inanç tu rizmiyle, kış turizmiyle her türlü kültürüyle Ankara’da ki yaşayan tüm diğer illere tanıtmak ve hemşerilerimizi bir araya getirmek. Burada ciddi bir katma değer üretmek, tarihiyle, ekonomisiyle, turizmiyle anlatacağız. Belki birçok yatırımcının orada Kars’ın nimetlerinden haberleri yoktur. Bunları duyurmak anlamında, belki diyeceğiz ki Kars’a gelin yatırım yapın. Onlar gelecekler bunu görecekler Kars’a yatırım yapacaklar. Karslı esnafımız orada yapılan ürünlerini kaşarını, balını, peynirini, kazını orada sergileyecek ve satacak. Orada bir kazanç elde edecek. Maddi kazancın dışında manevi bir kazançla Ankara’da bizde ciddi bir nüfusa sahibiz Kars, Ardahan, Iğdır olarak. Orada kendimizi görmek ve temsil etmek anlamında da ciddi bir görev ifa edeceğiz. Buna turizm elçisi deyin, buna ekonomi elçisi deyin, buna hemşerileri bir araya getirme organizasyonu deyin her türlü organizasyonlarda muhakkak Kars, Ardahan, Iğdır olarak bizde orada ki yerimizi almak istiyoruz. Ve bölgemizi tanıtmak istiyoruz. Ben burada bu katılımın en büyük derecede olacağını inşallah tahmin ediyorum. Sizde bunları her platformda yerel basın ve görsel basın olarak da bunları en iyi şekilde anlatacağınızı ve tanıtacağınızdan da eminim. Bunu ben hakikaten sizden hasetten istiyoruz. Siz zaten her zaman bu organizasyonların yanında oldunuz, içinde oldunuz, destekleyicileri oldunuz. Bakın yine sabahtan beridir buradayız. Ne güzel bir görüntü veriyoruz hep beraber. Biz diyoruz ki bölge kalkınırsa Türkiye kalkınır. Bunun içinde üzerimize düşen sivil toplum örgütü olarak ne gerekiyorsa gücümüz yettiğince burada olup bunlara katkı ver meye çalışıyoruz. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizi tekrar 7–8–9–10 Kasım’daki Ankara’da yapılacak tanıtım günlerimize davet ediyorum. Burada sayın valimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, birim müdürlerimize, kültür müdürlerimize, turizm müdürlerimize hepsine, emeği geçen herkese başta sizde olmak üzere hepsine teşekkür ediyor katılımlarını bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Tüm hemşerilerimizi Allah’a emanet ediyoruz. Var olun, her zaman yanımızda olun inşallah.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.