1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars, Bölge Hastanesi Olabilir Mi?
Kars, Bölge Hastanesi Olabilir Mi?

Kars, Bölge Hastanesi Olabilir Mi?

Geçtiğimiz günlerde Kars’a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Bölge hastaneleri yerine şehir hastanelerinin geleceğinin sinyalini vererek, Üniversite hastaneleri ile devlet hastanelerinin birlikte çalışmasının daha uygun olacağını vurguladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, geçtiğimiz Cumartesi günü partisinin Kars Gençlik Kolları Kongresine katılmak için geldiği Kars’ta Havaalanı’nda yaptığı açıklamalar Kars’ın bölgedeki konumunu bir kez daha gündeme getirdi.

Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan devlet ve üniversite hastanelerinde görev yapmak istememesi nedeniyle sağlık alanında sıkıntıların yaşanmasının, Kars’ta doktorları cezp edecek, deniz, plaj, sosyal tesisler, kültürel etkinlik eksikliklerin bulunduğu belirtildi. Bu olumsuzluklardan kaynaklanan sorunlarla ilgili Bakan Akdağ, “Kars’ın da yayaları var” diyerek Devlet ve üniversite hastanelerinin birleştirileceği sinyalini verdi.

Bakan Akdağ, bu yöndeki sorumuzun önemli olduğunu ve bu konuya ilişkin olarak söyleyeceklerinin de bir hayli önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti.

“Söyleyeceğim şey verilmiş bir karar değil ama önemli bir karardır. Sorunuz önemli ama bu konu da benim söyleyeceklerimde çok önemlidir. Biz mutlaka Kars’ta Sağlık Bakanlığının sağlık hizmetleri, hastaneleri, personeli ve verdiği hizmet tarzıyla KAÜ Tıp Fakültesi hastanesini de bir araya getirerek ortak hizmet vermesini sağlamalıyız. Bunun alt yapısı da kanunen de mevcuttur ve ayrıca yönetmelikleri de yapmış durumdayız. Biz buna birlikte hizmet diyoruz. Kars ölçeğindeki şehirlerimizde bu birlikte hizmeti verdiğimizde büyük başarılar göreceğiz. Bunun en iyi örneği de Başbakanımızın kendi şehrinde Rize’de gördük. Rize’de Sağlık Bakanlığı ile Tıp Fakültesi birlikte çalışıyor. Yani hastanelerin alt yapı hizmetlerini biz sunuyoruz. Tıp fakültelerini bu konuda destekliyoruz ve muhtaç etmiyoruz. Öbür taraftan eğitim ve araştırma hizmetlerini tıp fakültesi görüyor. Yani burada bina Tıp fakültesine aitmiş veya sağlık bakanlığına aitmiş veya personel ona buna aitmiş gibi şeylerin hiçbir önemi yok. Önemli olan Kars’ta ki vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini en iyi şekilde vermektir. Hatta bunun çok daha büyük modellerini de Adapazarı’nda da İstanbul ve görüyoruz. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi şu anda Sağlık Bakanlığı ile birlikte hizmet veriyor. Bir yıl öncesine göre verdiği hizmeti aşağı yukarı ikiye katladı. Bence Kars’ta da bunu yapmalıyız. Bu durumu hemen rektörümüz ile konuşmalıyız. Sonuçta görmüş olacağız ki bir anda çok iyi gelişmeler olabilecektir. Tabi ki öncelikli olarak buna tıp fakültesinin kendisi karar verecektir.”

KARS, İLERİDE BÖLGE HASTANESİ OLABİLİR Mİ?

“BÖLGE HASTANESİ YERİNE ŞEHİR HASTANESİ”

Bakan Akdağ, ayrıca Kars’ın ileride bölge hastanesi konumunda olmasının kaçınılmaz olduğunun vurgulanması üzerine de, “Biz Bakanlık olarak ‘Bölge Hastanesi’ tanımın artık kullanmıyoruz. Çünkü Başbakanımız bu hastanelere şehir hastanesi adını verelim dedi. Bu da biraz medeniyeti ifade etmesi ve insanımızı öne alması bakımından çok önemlidir. Örneğin Ankara’da 3500 yataklı bir Etlik Kampusu Ankara Şehir Hastanesi olacak. Dolayısıyla hastanelerin adını bu şekilde koyacağız. Kars, Iğdır ve Ardahan’ı içine alan bir bölge hastanesidir. Hatta Ardahan tarafından sınır kapınsın açılması nedeniyle gümrükte kuvvetlendiriliyor. Bu nedenle komşu ülkelerden gelecek hastalar içinde bir merkez durumuna gelebilir. Bu nedenle bizim üniversiteyle işbirliği yapmamız gerekebilir. Çünkü biz her türlü imkanlarımızı üniversitenin emrine vermeye hazırız. Çünkü bu işbirliğini yapılmadığı bölgelerde üniversite hastanelerinin fazla gelişemediğini gördük. Bu nedenle kısa ve emin bir yol seçmeliyiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.