1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Maralı'nın yıldızı parlıyor
Kars Maralının yıldızı parlıyor

Kars Maralı'nın yıldızı parlıyor

30 Ekim'de Kars'ta konser verecek...

A+A-

ATV’de yayımlanan Halkın Yıldızları isimli yarışma programında birinci olan ve tüm Türkiye’nin kalbinde taht kuran Torbalı PTT Müdürü Mehmet Ercan’ın kızı Yağmur Ercan, geçtiğimiz günlerde katıldığı konservatuar sınavını birincilikle kazanarak Gaziantep Üniversitesi Konservatuar bölümüne girmeye hak kazandı.

Sesi ve yorumu ile dinleyicileri mest eden Ercan, geçtiğimiz aylarda memleketi Kars’ta aşıklar bayramına katıldı. Orada kendisini oldukça sevdiren genç sanatçı, Kars Belediyesi tarafından Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşu şenliklerine davet edildi. Ercan, 30 Ekim’de Kars’ta konser verecek olan Ercan, bir yandan da kaset çalışmaları yapıyor. Aynı zamanda ak-şamları ve hafta sonları sahne çalışmalarını süreden 22 yaşındaki genç yıldız her fırsatta Torbalı’ya gelip hem ailesi ile hasret gideriyor hem de hemşehrileri buluşuyor.

KONSERVATUARI BİRİNCİLİKLE KAZANDI

Ebru Akel’in sunuculuğunu yaptığı, jürisinde Arif Sağ ve Orhan Hakalmaz gibi usta isimlerin bulunduğu yarışmada birinci olan Yağmur, Ercan’na yarışmadan sonra şöhret kapıları aralandı. Yarışmadan sonra Arif Sağ’dan müzik eğitimi alan genç solist adayı geçtiğimiz günlerde konservatuar sınavına katıldı. Gaziantep Üniversitesi Konservatuar sınavlarına katılan Yağmur Ercan, sınavı 435 puanla geçerek birinci oldu. İkinci ile arasında toplam 115 puan fark olan Ercan, 5 yıl boyunca Halk Müziği eğitimi görecek. Keşfedildikten sonra “Söz veriyorum konservatuarı kazanıp okuyacağım” diyen Ercan, sözünü yerine getirmiş oldu. Eğitimini bu yıl başlayan Ercan, bir çok başarılı çalışmaya da imza atacağını söyledi.

30 EKİM’DE KARS’TA KONSER VERECEK

Festivalle ve türkü mekânları başta olmak üzere birçok yerde sahne alan Yağmur, müzik çalışmalarını eğitimini aksatmayacak şekilde sürdürüyor. Önceliğinin üniversite eğitimi tamamlamak olduğunu söyleyen genç yıldız, bir yandan da albüm çalışmaları yapıyor. İleriki aylarda kaset çıkartmaya hazırlanan Ercan, beni sevenlerin karşısında muhteşem bir albümle çıkacağım dedi. Aslen Kars ilinden olan Ercan, geçtiğimiz günlerde Kars Aşıklar Bayramı’na katıldı. Söylediği türküler ile dikkatleri üzerine çeken Ercan, Kars Belediyesi tarafından Kars’ın kurtuluşu etkinliklerine davet edildi. 30 Ekim tarihinde hemşehrileri ile bulaşacak olmanın kendisine heyecan verdiğini dile getiren Ercan: “Baba ocağım olan Kars’ta konser vermek beni hem çok heyecanlandırıyor hem de çok duygulanıyorum. Çünkü biz o topraklara ait insanlarız. Orada türkü söylerken bambaşka bir hava içerisine giriyorum. Türkiye’nin heryeri benim için güzel ama baba ocağım olan Kars bambaşka” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.