1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Şehidine Ağladı
Kars Şehidine Ağladı

Kars Şehidine Ağladı

Kars’ta sigara kaçakçıları ile polis arasında bu sabah çıkan çatışma sonucunda şehit olan polis memuru Salman Polat, düzenlenen resmi törenin ardından memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.

A+A-

Sabah 04.30 sıralarında meydana gelen olayda, Kars Emniyet Müdürlüğü’nce gümrük kaçağı sigara ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, Iğdır’dan Kars’a bir minibüs içerisinde gümrük kaçağı sigara geleceği tespit edilmesi üzerine harekete geçen ve aralarında Salman Polat’ında bulunduğu polis ekipleri bu aracı takibe aldı. Dur ihtarına uymayan iki sigara kaçakçısı daha sonra Mesut Yılmaz Parkı içerisinde durdurulmasının adından çıkan çatışmada göğsünden aldığı tek kurşunla ağır yaralandı. Polat daha sonra arkadaşları tarafından Kars Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Polat’ın cenazesi daha sonra otopsi yapılması için Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Yapılan otopsinin ardından Polat’ın cenazesi Kars’a getirilerek Kars Emniyet Müdürlüğü önünde cenaze töreni düzenlendi. Tören sırasında şehit polisin arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenine askeri erkanında katılması dikkat çekti. Şehit polis için okunan Kuran-ı Kerimin ardından helallik alındı. Daha sonrada Polat’ın cenazesi polis merasim bölüğü tarafından omuzlara alındı Hemen ardından ise Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ta tabutun altına girerek bir süre taşıdı. Şehidin naşını taşıyan özel hareket polisleri tekbirler getirerek tabutu taşıdılar. Bu arada şehidin mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Kars halkında yoğun bir şekilde katıldığı cenaze Emniyet teşkilatını yasa boğdu.

Daha sonra şehidin cenazesi sirenler eşliğinde toprağa verilmek üzere memleketi Kahraman Maraş’a gönderildi. Şehidin cenazesinin Kars’tan ayrılmasının ardından tören katılanlar Çakmak’a taziyelerde bulundular.

Törende konuşan Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, “Dün her kesin uyuduğu ve gönül rahatlığıyla sahur yaptığı sabaha karşı 04.30 saatlerinde Salman’ın da içerisinde bulunduğu ekibimiz, bir araçtan şüpheleniyor. Ve durması için ikaz ediyorlar. Fakat araçta bulunan ve içerisinde kendini bilmez bir densiz araç durmuyor. Yarım saat kovalamaca yaşanamıyor. Yarın saat sonra Mesut Yılmaz parkı içericinde bariyerlere çarparak duruyor. o sırada bir çatışma çıkıyor ve sevgili Salman Polat arkadaşımız şehit oluyor. Salman gibi bütün emniyet teşkilatımız gece ve gündüz demeden Kars’ın huzuru için hırsız ve arsızlar için mücadele etmektedir. Kars polisi gece gündüz karşılık beklemeden ve bizlerde fazla mesainin karşılığı yoktur. Amirlerinin de anlattığı gibi Polat verilen her göreve seve seve ve en önde giden bir arkadaşımızdı. Biz inanmıyoruz ki Polat cennette gül bahçeleri içerisinde uyuyacaktır. Geride tek bir çocuğunu ve genç eşini bıraktı eşi dayanamayıp gelemedei ve babası ise kilitlenmiş. O da görevi başındayken hayatını kaybettiği için şehittir. Bu vatan bölünmez. Buna canı gönülden inanıyorum. Ülkemiz çok büyük bir devlettir. Her karış toprağında bir Mehmetçik ve polisin kanı vardır. Şehidimiz bizler çok üzdü. Hepimizde de hakkı var çünkü Kars’ın huzuru için şehit oldu. Şehidimizin ailesine devletimiz sahip çıkacaktır. Şehidimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Minibüste yapılan aramada; 12 bin 500 adet (bin 250 karton) gümrük kaçağı sigara bulanarak sigaralara el kondu. Gözaltına alınan 2 şüpheli ile ilgili tahkikata başlandı.

Kahramanmaraşlı şehit Polis Salman Polat (30), evli ve 3 yaşında bir erkek çocuğu var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum