1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Strateji Merkezi Toplandı
Kars Strateji Merkezi Toplandı

Kars Strateji Merkezi Toplandı

Kars Strateji Merkezi ilk toplantısını yaptı. Alınan karar doğrultusunda : “5 Mart’ta İnsanlık Anıtı’nın önünde yıkım kararı protesto edilecek…”

A+A-

Kars’ta gazeteci Muharrem Yerli tarafından başlatılan ve 100 kişiden oluşan “Kars’ın Strateji Merkezi” ilk toplantısını yaptı.

Grand Ani Oteli yöneticilerini desteği ile gerçekleştiren toplantıda Strateji Merkezi’nin 50 üyesi bir araya gelerek görüşlerini ortaya koydu. Toplantıda Muharrem Yerli, mazereti olan ve il dışında bulundukları için toplantıya katılamayan bazı üyelerin gönderdiği mesajları da okuyarak herkese teşekkür etti. 

Kars Strateji Merkezi hakkında bilgi veren gazeteci Muharrem Yerli, “Hiç kimsenin aklı, seçkin topluluğun aklından üstün değildir” diyerek, “Kars, bugüne kadar bizler müdahale etmediğimiz için bu duruma geldik. Elimizdeki tüm ekonomik değerler teker teker gitti. Et Balık Kombinamız, Çimento Fabrikası, Doğu’nun en büyük süt ve süt ürünleri fabrikası kapalı duruyor. Deri fabrikamız kapalı.” şeklinde konuştu. 

BİRLİKTE HAREKET ZAMANI

Birlikte hareket edilmediği için bunların gidişine “dur” diyemediklerini de belirten Yerli, “Bireysel çıkışlar bir şey ifade etmedi. Aynı düşüncedeki insanların ortak bir fotoğraf vermemiz gerekiyor. Önümüzde seçim yapacağımız toplu faaliyetlerin bizi yönetecek insanların titremesine sebep olacak kurduğumuz bu strateji merkezinin gerek Belediye Başkanı, milletvekillerince İl Genel Meclis üyelerini bir tehdit unsuru olarak görülmesini istemiyoruz. Bu şehrin insanlarının ve aydınlarının sadece bu şehri değil bu bölgeyi de yönetebileceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

BİR İŞ SONUNA KADAR GÖTÜRÜLMELİ

Yerli, şöyle konuştu: “Uzaya atılan bir füzenin yörüngeye girdikten sonra fazlalıklarının attığını geriye başının kaldığını ve asıl hedefi varacak olanın da başı olduğunu söyleyerek pes edenlerimiz geri dönenlerimiz yarım bırakanlarımız olacak. Ama bu işi sonuna kadar götürecek olanlarımız var. Bu meclis üyelerinin kendi birikimlerini edebiyatını, kültürünü anlatacak kişiler var bu meclis üyelerinin kendi yöneticilerini çıkaracak yetkinliğe sahiptirler. Şehrimizin sorumlarını hepimiz biliyoruz bunları birbirimize anlatmamız çözüm değil görev alma yetki isteme halkın önüne çıkmamız gerekmektedir. Genel seçimlerle birlikte aday adayları açıklanmaya başlandı. Bu adaylıklarda dikkat çeken hangi partinin hangi ırktan adaylığını koyduğu etnik kökenlerin oy yönlerinin birinci derece belirleyicisi olduğu söylentileri var.”

GEREKLİ MÜDAHALE YAPILMALI

Bunun gerekli müdahale yapılmadığından kaynaklandığını da belirten Yerli, “Bizleri bir oy deposu olarak görüyorlar. Kimsenin çantasında ciddi bir projesi, programı yok. “Ben bunu yapmak istiyorum” diyen, “kendimi meclisin çatısına asmaya gidiyorum” diyen, “Bu gidişe artık ‘dur’ demenin gidenleri geri getirmenin zamanıdır” diye kimsenin bir proje ürettiği yok.” dedi. 

YANLIŞ POLİTİKALAR YÜZÜNDEN KÖTÜ YÖNETİLDİK

Yerli daha sonra şunları söyledi: “Yanlış politikalar yüzünden kötü yönetildik kötü bir şehir olduk. Şu anda şu dünyada yaşıyoruz ve bir kere geldik dünyaya ve iyi bir şehirde yaşamak istiyoruz. Ne çocuğumuz çocuk gibi ne eşimiz eş gibi ne kendimiz insan gibi yaşıyoruz. Ömrümüzü iyi geçirmek istiyoruz. Şimdi artık çamurlu yolları, akmayan suları, Erzurum’a götürmek zorunda kaldığımız hastalarımızı biz biliyoruz. Bunları birbirimize anlatmak yerine adaylarımızı biz belirleyelim, biz çıkaralım. Bu en azından bize şunu da gösterecek. Diğer adaylarda bizlerin projelerimize bakıp onlar da artık dolu çantayla gelmek zorunda kalacaklar. Bizlerde o projelerin içinde uygulanabilirliklerine bakıp karar vereceğiz. Her seçim döneminde bizi etnik kimliklerle böldükleri için bunları ifade edemedik. Zaman zaman bu Aysun Kayacı’ya hak vermiyor değilim. ‘Dağın başındaki çobanla bir Profösrün Oyu bir olmaz” Aslında bu doğru. Biz müdahale etmediğimiz için köylerde halen tehdit unsuru söküyor. Referandumda gördük şu köyden şu sonuç çıkmazsa yeşil kartlarınız iptal edilir, elektrik borçlarınıza haciz gelecek gibi tehditlerle bu güne kadar bunu yaptılar.” 

Yerli’nin konuşmasın ardından söz alan üyeler tek tek görüşlerini dile getirdi. Toplantı sonunda ise Başbakan Erdoğan’ın ‘Ucube’ diye nitelendirdiği İnsanlık Anıtı’nın yıkım kararını protesto etmek için 5 Mart’ta heykelin önünde protestolu basın açıklaması yapılması kararı alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.