1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat : “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans”
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat : “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans”

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat : “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans”

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ mesajı şöyle :

Toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımız, hayatımızın her alanına sevgi, şefkat ve merhamet eliyle dokunmaktadır. Kadınların toplumsal hayattaki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biridir.

Şiddetin her türlüsü toplumu ve geleceğimizi kötü şekillendirecek bir olgudur. Kadına yapılan her türlü şiddet, insanlığa yapılmış en büyük ihanettir. Bu nedenle şiddete karşı duyarsız kalmak veya görmezden gelmek mümkün değildir. Kadına yönelik şiddetle mücadele aynı zamanda annemizin, eşimizin, kızımızın hakkını, hukukunu, onurunu korumanın da mücadelesidir.

Devletimiz, özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddetle mücadelede ilgili kurumların sorumluluk alanları çerçevesinde birçok önleyici ve koruyucu tedbiri hayata geçirmiş, kadınların toplumsal hayatın her alanında hak ettiği konuma ulaştırılması için yoğun çalışmalar sürdürülmektedir. 

Gazi Kars’ımızda, Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadelede ilgili tüm kurumlarımız ve kolluk personelimiz çalışmalarını titizlikle yürütmekte, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile şiddet mağduru kadınlarımızın korunması amacıyla her türlü mücadele yöntemlerini uygulamaktadır. Aile içi ve kadına yönelik şiddete karşı yürüttüğümüz çalışmalarımız, “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesiyle bundan sonra da devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün şiddetin her türlüsünün karşısında olan bir toplum bilincinin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyor, kadınıyla, erkeğiyle herkesin insan olma onur ve değerini yaşadığı mutlu ve huzurlu bir dünya diliyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.