1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars yatırım merkezi haline gelecek
Kars yatırım merkezi haline gelecek

Kars yatırım merkezi haline gelecek

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ın önemsediği Lojistik Merkezi. Havaalanındaki yenileme çalışmaları ve bölünmüş yolların tamamlanmasıyla Kars’ın yatırım merkezi haline geleceğini söyledi.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ta yakın zamanda kurulacak olan Lojistik Merkezi’nin çok büyük imkanları da beraberinde getireceğini söyledi. Lojistik merkezi’nin kurulmasıyla birlikte buradaki hareketliliğin sadece bu kentte değil ülke genelinde bile hissedilebileceğini belirten Arslan, bölünmüş yolların getirireceği imkanları ise şöyle sıraladı:

“Bu kadar yük hareketinin bölünmüş bir yolla yapılıyor olması nedeniyle bu güzergah üzerindeki bütün insanlarımız buna ilgi gösterecek. Buna akaryakıtçısı, restorancısı, ol üzerindeki tamir ve bakım atölyeleri de dahil herkes bundan yararlanacak ve Kars bundan yararlanacak. Bunu çok önemsiyoruz. Bu üç tane bölünmüş yol dışında Arpaçay yolunun A1 standardına getirilmesi ihalesi şu an yapılıyor. Kağızman yolunun A1 standardına getirilmesi çalışmaları, şu an yine karayolları tarafından yapılıyor. Selim üzerinden Göle’ye giden yolunda bitirilmesi çalışmaları yapılıyor. Daha da önemlisi bizim Kars merkezde önemsediğimiz üç tane yolumuz vardı. Birincisi eski Erzurum yolu dediğimiz sanayinin içinden gelen yol, ikincisi eski Ardahan yolu dediğimiz yol, üçüncüsü de havaalanından gelen Mihralibey köprüsünü de kullanan ve şehrin içine giren üç yol. Bu üç yolunda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması kararı yaklaşık 6-7 ay önce alındı. Bakanlık tarafından onaylandı. Karayolları Bölge Müdürlüğüne geldi. Bölge müdürlüğü bunların hazırlıklarını yaptıktan sonra ihalelerini başlattı. Şu an üçünün de ihale süreçleri devam ediyor. Yakın zamanda üç projeye birden başlanacak. İnsanlarda görecek ki, biz bunu bir yıldır söylüyorduk, ama sadece söylemde kalmadı. Artık eyleme geçme zamanı ve fiilen işe başlama zamanı. Mihralibey köprüsü 2 köprüye çıkacak gidiş geliş ama sadece onunla da kalmayacak. Oradaki kavşak da kesintisiz kavşak haline gelecek. Yani alt üst geçit haline gelecek. Dolayısıyla şu an oradaki trafik keşmekeşi de olmayacak. İnsanlar şehir içi yollarının da çok farklı bir şekilde yapıldığını görecekler. Yine gerek Aniden gelen gerek Digor’dan gelen yolların çevre yolunu kestikten sonra şehir içine giren kısımları da özellikle bu anlamda tamamlanacak. Biz bu konuda Yunus Hocam ile birlikte, Belediye Başkanımızla birlikte Kars’ın yollarının bir an önce çok kalite olarak bitirilmesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Ama bize asıl bu konuda destek veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Bakan daha önce buraya 2 kez geldi. Bu sözleri verdi, ama onunda sözleri havada kalacak sözler değil. Yakın zamanda fiilen başladığında insanlarımız görecek ki, bunlarda başlıyor. Dolayısıyla bu yollar, demiryolları, havaalanı hepsi birbirinin tamamlayıcısı. Hepsi söylediğimiz Kars’ı Kafkasların Başkenti haline getirecek. Yatırım merkezi haline getirecek. Proje bütünün birer parçası.2

ÇAĞRI MERKEZİ DE HAYATA GEÇİYOR

Çağrı Merkeziyle ilgili de açıklamalarda bulunan Arslan, 2Biz seçim meydanlarından itibaren söyledik, Çağrı Merkeziyle ilgili şöyle, bir kolaylığı var. Büyük yatırım gerektirmeyen ama büyük istihdam sağlayan projeler, Çağrı Merkezleri Türkiye’de son dönemde yaygınlaşıyor. Özellikle son çıkan teşvik uygulamalarıyla birlikte çok daha cazip hale geldi. Biz aylardır bu işle uğraşıyoruz ama son 1-2 aydır biz aslında bir iş fiilen bitip uygulamaya geçmeden açıklama yapmayı pek tercih etmiyoruz. İnsanlar görsün ve öyle inansın istiyoruz. son 1-2 aydır biz bir çok yatırımcıyı getirdik. Bir çok yeri gezdiler, incelediler. Aşağı yukarı yerlerinin de kararını verdiler. Önümüzdeki 1, 1,5 aylık periyotta göreceksiniz ki artık bunlarda kurulmuş ve insanların eğitimleri de yapılmaya başlanmış olacak. Çünkü Çağrı Merkezlerinde insanların hem diksiyonun düzgün olması hem konuları biliyor olması gerekiyor. Bu eğitimlerde verilecek. Yakın zamanda sadece bir noktada değil, birkaç noktada Kars’ta Çağrı Merkezleri hayata geçmiş olacak.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.