1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’a 2 milyon liralık yardım
Kars’a 2 milyon liralık yardım

Kars’a 2 milyon liralık yardım

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ihtiyaçlı ailelere çocuk yardımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2010 yılında 2 milyon 99 bin TL ayni ve nakdi yardım yapıldı.

A+A-

Kars Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ocak ayında 465 ailenin 532 çocuğuna 195 bin TL nakdi yardımda bulundu. Şubat ayında ise aile sayısı 480'e, çocuk sayısı 545'e, yapılan yardım miktarı 151 bin TL'ye çıktı.

Kars Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül, ayni ve nakdi yardım hizmetlerinin, kişinin yaşadığı bölgenin, sosyo-ekonomik özellikleri göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtti. Bu çerçevede kişinin asgari yaşam seviyesine ulaşması amacıyla sorunlarını çözümleyebileceği süreler içinde değişen miktarlarda yardım sağlanıldığını söyledi.

Hâlihazırda ekonomik yoksunluk içinde bulunan ailelere en çok iki çocuğa olmak üzere nakdi yardım yapıldığının altını çizen Gül, "Bu miktar 2011 yılı Ocak ayı itibariyle bir çocuk için ortalama 291 TL ve ayriyeten eğitim gören çocuklara ek olarak kırtasiye yardımında bulunulmuştur." dedi.

Gül, Kars'ta 2010 yılında ise 500 ailenin 703 çocuğu için toplam 2 milyon 99 bin TL ayni ve nakdi yardım yapıldığını, 2011 yılı itibariyle ayni ve nakdi yardım çalışmalarının ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.