1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KARSİAD’ın KOSGEB semineri
KARSİAD’ın KOSGEB semineri

KARSİAD’ın KOSGEB semineri

KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık, KARSİAD üyesi işadamlarına kurumun verdiği destekleri anlattı.

A+A-

Dernek binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan IŞIK, KOBİ’lerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmet ve destekler sunarak, ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak amacıyla KOSGEB’in hizmet sunduğunu söyledi.

KOSGEB desteklerine başvurmak için öncelikle veri tabanına kayıt olmak gerektiğini hatırlatan IŞIK, şöyle konuştu:

BİRLEŞİN 250.000 TL’Sİ HİBE OLMAK ÜZERE 750.000 TL DESTEK SAĞLAYALIM!

Bu desteğin amacı Kobilerin birleşerek rekabet güçlerini artırmalarını sağlamaktır. Örneğin 5 bakkal bize müracaat edip bir süper market kurmak istiyoruz. Böylece rekabet gücümüzü artırmış oluruz derseler bu bizim için uygun bir proje başvurusudur. Bu doğrultuda en az 5 Kobi bir araya gelerek bize başvuru yapar ise, bizlerden 250.000 TL hibe alabilirler. Eğer işlerinde makine veekipman alımı varsa o zaman da ekstra olarak 500.000 TL sıfır faizli kredi desteği alabilirler.

GENÇLER, İŞ KURMAYI HEDEFLEYENLER, İŞ FİKRİ OLANLAR!!

KOSGEB, girişimci adaylarına finansman sağlayarak, girişimci adayların eğitimden geçirilip, projesini hazırladıktan sonra hibe ve kredi yardımı almalarını sağlamaktadır.

Gelin 30.000 TL si hibe,  70.000 TL’si  faizsiz kredi olmak üzere toplam 100 000 TL destek sağlayalım. Bu desteğin amacı genç girişimcileri ve iş kurmayı planlayan tüm girişimci adaylarını teşvik ederek iş hayatına kazandırmaktır. Kurulacak işin sektörünün çok öneminin olmadığını bildiren IŞIK “siz inanın yeter” hemen her sektörde yeni iş kurmayı desteklemekteyiz dedi.

NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACINIZ MI VAR?

Bu desteğin amacı kalifiye eleman sorununu çözmek.Lisans mezunu bir veya birkaç kişi istihdam edin  20 000 TL’ye kadar maaşdesteği sağlayalım.

REKLAM VE TANITIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Genel Destek Programı başlığında Yurt içi fuar, yurt dışı fuar, tanıtım eşleştirme, nitelikli eleman, danışmanlık, eğitim, tasarım başlığı altında hibe desteklerimiz bulunmakta. Bir kobi’nin gelişimi için ne gerekliyse biz de hemen hepsi bulunmakta.

MESLEK KURULUŞLARIMIZ GELSİN ONLARIN ÜYELERİNEDE BİR ÇOK DESTEĞİMİZ BULUNMAKTA.

Bugün tematik proje destek programı ve meslek kuruluşu destek programı başlığı altında  150 000 TL ye kadar da proje desteğimiz bulunmakta.

İl müdürü IŞIK  “KOSGEB veri tabanına kayıt olduktan sonra işletmenin KOBİ olup olmadığının belirlenebilmesi için KOBİ beyannamesi doldurulmalıdır. Kontrol edildikten sonra, istediğiniz KOSGEB desteklerine, kredilerine veya hibelerine başvuru yapabilirsiniz .

KARSİAD’ın üyelerine yönelik böyle bir toplantıyı organize etmesi kobilerin gelişmesi için çok önemli bir olduğunu bildirdi.

KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci ise dernek olarak gruplar halinde sektörlerle tanışma ve kaynaşma toplantıları düzenlediklerini belirtti. Firmalarımıza proje karşılığı sağlanan desteklerin çok önemli olduğunu bildiren Dereci, “Bu toplantıların daha anlamlı olması adına KOSGEB Müdürümüz Mustafa Işık’ı davet ettik. Kendileri düzenleyeceğimiz tüm toplantılara katılma konusunda bizlerehafta sonu mesai bitimi demeden fedakarlık göstermekte .KARSİAD olarak hedefimiz;üyelerimizin devlet imkanlarından yararlanmalarını sağlamak,kurumsal yapılarını geliştirmek, yurt içi ve yurt dışı ticari hacimlerini artırmaktır. Her geçen gün artarak büyüyen bir üye potansiyelimiz var.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.