1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ın asayiş raporu
Kars’ın asayiş raporu

Kars’ın asayiş raporu

Kars İl ve İlçe merkezlerinde son bir ay içinde iş kazalarında büyük artış olduğu görüldü. Asayiş bültenlerinde her gün yer iş kazalarının özellikle de yaz mevsimin geçiş döneminde meydana geldiği belirlendi.

A+A-

Ağır geçen kış mevsiminin ardından aniden ısınan havalar ve inşaat sezonunun başlaması bu kazaları artırdı.

İşte son bir ay içinde meydana gelen iş kazalarından kısa kısa kesitler:

ELEKTRİK PANOSUNDAN BİR ANDA ÇIKAN IŞIK İŞÇİNİN GÖZLERİNE ZARAR VERDİ

24 yaşındaki şahsın, çalışmakta olduğu Ortakapı Mahallesindeki bir inşaatta fişini taktığı elektrik panosundan aniden parlayan ışık nedeniyle aynı işyerinde çalışan 25 yaşındaki işçinin gözlerine zarar verdi. Yaralanan genç hastanede tedavi altına alındı.

 

PARMAĞA SPİRAL TAŞININ ALTINDA KALDI

34 yaşındaki şahıs, çalışmakta olduğu Paşaçayır Mahallesindeki bir işyerinde spiral taşının sol başparmağına çarpması sonucu yaralandı ve tedavisi arkadaşları tarafından götürüldüğü hastanede yapıldı.

YÜZÜK PARMADIĞINI KESTİ

30 yaşındaki vatandaş, çalışmakta olduğu Paşaçayır Mahallesindeki mutfakta elindeki bıçakla sağ elinin yüzük parmağını kesmesi sonucu yaralandı ve götürüldüğü hastanede tedavisi yapıldı.

İNŞAAT ÇALIŞANLAR; ÇİVİLERE VE ÇEKİÇLERE DİKKAT!

29 yaşındaki işçi, çalışmakta olduğu Yenişehir Mahallesindeki bir inşaatta sağ ayağına çivi batması sonucu yaralandı. Yaralı şahıs, götürüldüğü hastanede tedavi altına alındı. Yine 23 yaşındaki genç, çalışmakta olduğu Yenişehir Mahallesindeki bir inşaatta sağ eline çekiçle vurması sonucu yaralandı. Yaralının tedavisi hastanede yapıldı.

BAŞINI ÇAMAŞIR İPİNE ÇARPTI

32 yaşındaki bir vatandaş, Halitpaşa Mahallesinde bulunan ikametinin yanındaki odunluğun üzerinden düşmesi ve düşerken de başını çamaşır ipine çarpması sonucu yere düşerek yaralandı. Kafasından, boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan genç, hastanede tedavi edildi.

HURDACININ ÜZERİNE DEMİR DÜŞTÜ

27 yaşındaki hurdacı, toplamış olduğu hurda demirleri Bülbül Mahallesindeki ikametinin önünde at arabasından boşalttığı sırada, üzerine demir parçasının düşmesi sonucu yaralandı. Şahıs, kendi imkanlarıyla gittiği hastanede tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi.

BAŞINI DEMİR PARÇASINA ÇARPTI

Digor ilçesinde de 27 yaşındaki genç, Merkez Mahallesinde dengesini kaybetmesi sonucu düşerek başının yerdeki demir parçasına çarpmasıyla yaralandı. Yaralı şahıs sağlık ocağında tedavi edildi. Kars merkezde ise Ortakapı Mahallesindeki ikametinde ıslak zeminde kayarak yere düşen 46 yaşındaki bir bayan yaralanınca hastaneye kaldırıldı. 59 yaşındaki bir vatandaş da Sukapı Mahallesindeki ikametinden oğlunun ikametine geçerken merdivenden ayağının kayıp düşmesi sonucu yaralandı. 24 yaşındaki genç ise, Ortakapı Mahallesinde çalıştığı esnada başına denk gelen taştan dolayı yaralandı. 25 yaşındaki genç ise, Merkez Mahallesindeki bir işyerinde malzeme taşıdığı esnada ayağının kayması sonucu düşerek yaralandı. 40 yaşındaki şahıs ise Yenişehir Mahallesi Havalimanı inşaatında taşıdığı çatı malzemelerinin ayağına düşmesi sonucu yaralandı. 31 yaşındaki vatandaş, Yenişehir Mahallesindeki ikametine girdiği esnada ayağının kayması sonucu kolunu kapının camına çarparak yaralandı.

BİSİKLETTEN DÜŞTÜ

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bisiklet kazaları da arttı. Şehitler Mahallesindeki bisikletten düşerek sol bacağından hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanan bir genç tedavisinin ardından taburcu edildi.

ELEKTRİK BORUSUNU KESERKEN ELİNİ KESTİ

20 yaşındaki genç, Yenişehir Mahallesindeki bir inşaatta elektrik borusunu kesmek için kullandığı bıçağın elini kesmesi sonucu yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

KIRILAN TAHTA KAFASINI YARDI

32 yaşındaki inşaat işçisi, Bülbül Mahallesinde inşaatta çivi söktüğü esnada kırılan tahtanın fırlayarak kaşına çarpması yaralandı. Kafası yarılan genç, hastanede tedavi altına alındı. Alparslan Mahallesindeki inşaatta da 52 yaşındaki inşaat işçisi sol dizine kalas düşmesi sonucu yaralandı.

BAŞINA ASANSÖR ÇARPTI

20 yaşındaki genç, çalışmakta olduğu Kaleiçi Mahallesindeki işyerinde çöpleri asansöre koyduğu sırada başını asansöre çarpması sonucu yaralandı.

KENDİ AT ARABASININ ALTINDA KALDI

Selim ilçesinde meydana gelen olayda da 62 yaşındaki şahıs, kendisine ait at arabasının tekerleklerinin Cumhuriyet Mahallesinde kendi üzerinden geçmesi sonucu yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK OLAYLARI

39 yaşındaki şahıs, rahatsızlandığı gerekçesiyle hastaneye getirdiği ve Erzurum’a sevk edilerek geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden 55 yaşındaki erkek şahsın, hastaneye giriş işlemlerini eşine ait yeşil kartla yaptığı tespit edildi. Bahse konu yeşil karta el konurken, şüpheliler, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadeleri alınarak salıverildiler.

27 yaşındaki bayan, Şehitler Mahallesinde iş bulma vaadiyle 145 TL para ile evraklarını verdiği 27 yaşındaki firari erkek şahsın kendisini dolandırdığını söyleyerek şikâyetçi oldu.

19 yaşındaki genç, Ortakapı Mahallesinde bir okulda yapılmakta olan Açık İlköğretim Lisesi Dönem Sonu Sınavına cep telefonu ile girip, mesaj yoluyla kopya çektiği sırada, görevliler tarafından fark edilmesi üzerine yakalandı. Bahse konu cep telefonu ile 1 adet sim karta el konarken, şüpheli ise, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadesi alınarak salıverildi.

Kağızman ilçesinde ise, kimliği meçhul 1 erkek şüpheli, Şahindere Mahallesi üzerinde 46 yaşındaki şahıstan 55 bin TL, 33 şahıstan ise 20 bin TL para alarak karşılığında 197 adet sahte olduğu düşünülen altın parayı satmak suretiyle dolandırdı. Bahse konu altın paralar muhafaza altına alındı.

Yine Kağızman’da 2 şahıs, firari şüpheliden 2 bin 50 TL karşılığında kamyonet aldıklarını, aracın noter satışını 1 hafta sonra yapmak için sözleştiklerini, fakat bir hafta sonra aracın çalıntı, ruhsatın ve plakaların sahte olduğunu öğrendiklerini beyanla şikayetçi oldular. Bahse konu araç, sahte plakalar ve 1 adet sahte ruhsat muhafaza altına alındı.

ZEHİRLENME VAKALARI

Fevzi Çakmak Mahallesindeki ikamette banyo yaptırılan 4 yaşındaki ikiz çocuklar şofbenden sızan gazdan dolayı zehirlendiler ve tedavileri kaldırıldıkları hastanede yapıldı. 5 yaşındaki çocuk da, Bülbül Mahallesinde tineri su zannederek içmesi sonucu zehirlendi ve ailesi tarafından götürüldüğü hastanede tedavisi yapıldı. 20 yaşındaki bayan da, Cumhuriyet Mahallesindeki ikametinde yediği yemekten dolayı zehirlenmesi sonucu hastanede tedavisi yapıldı. 23 yaşındaki bayan ise, İstasyon Mahallesindeki bir ikamette migren ağrısı tuttuğu gerekçesiyle içtiği ilaçlardan dolayı zehirlendi ve arkadaşı tarafından götürüldüğü hastanede tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. Akyaka ilçesinde de, 22 yaşındaki bayan, fazla dozda içtiği ilaçlardan zehirlenince hastaneye kaldırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.