1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ın Edirneli Gelini
Karsın Edirneli Gelini

Kars'ın Edirneli Gelini

Kars'a ataması yapıldığında üzüldü, ağladı korkularıyla gönülsüzce geldiği Kars'ın gönüllü gelini oldu.

A+A-

Murat TAŞDEMİRCİ

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden olan Tülay Uz Akbulak’ın 5 yıl önce Kars’ın Ocaklı Köyü’ne çıktı tayini. Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden yeni mezun olmuştu. Yurdun bir ucundan diğer ucunu en iyi anlatan “Edirne’den Kars’a” sözünü zaman zaman işitse de, günün birinde o uç noktaya gidebilme ihtimalini bile düşünmemişti tayin gününe kadar.

Diğer 2 kardeşiyle beraber ilk, orta, lise, üniversite derken hep aynı okulları aynı yerde bitirmiş, öğretmenlik yapacağı yerler için; iç anadoluyu aşmayacak yerlere kadar olan şehirleri düşlemişti.

İLK ATAMASI KADERİNİ BELİRLEDİ

5 yıl önce 2006 yılı Eylül ayında o hep heyecanla beklediği ilk ataması gerçekleşti Tülay öğretmenin. Doğunun en uç noktasına; Kars’a çıkmıştı tayini. Önyargılarla bakmanın verdiği korkular yüzünden, kaderini belirleyeceği yer olduğunu bilmeden afalladı önce. Gitmekle kalmak arasında ki o ince çizgide günlerce gidip geldi ama dayanamadı, ağır bastı görev aşkı. Köyde ki mağdur çocukları düşündü önce. Eğitme aşkıyla dolu yüreğiyle ayrım yapmadan basmalıydı bağrına ve öyle de yaptı Tülay öğretmen.

UZUNKÖPRÜ’DEN OCAKLI’YA…

Görev aşkıyla çıktığı uzun yolun sonunda Kars’a 45 km. uzaklıkta bulunan 140 haneli, 800 nüfuslu Ocaklı Köyü’ne vardı. Yetiştiği yerden çok uzak ve sıkıntılarla dolu olsa da, yine de öğrenmeye aç, meraklı ve pırıl pırıl gözlerle etrafını saran öğrencilerin sıcaklığında unuttu korkularını. Hem köy halkı hem de çocuklarla kaynaşmanın mutluluğunda avuttu özlemlerini. Tereddütlerinin ne kadar yersiz olduğunu anladı. Kendi deyimiyle sıcakkanlı, misafirperver ve hoşgörülü insanların arasında tam 3 yıl geçirdi. Kendisinden 2 yıl sonra eşi polis memuru kendisi ise öğretmen olan ablası Işılay Uz Erşahin’in tayininin de Kars’a çıkmasıyla şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşadı. Gurbet elde yapayalnız kalmanın ağırlığı zaman zaman omuzlarına çöktüğü anlarda tutunabileceği bir dalı vardı artık. 3 yıl boyunca eğitimin gönüllü neferliğini yaptığı köyden kaderinin götüreceği yer olan; Kars merkez Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu YİBO’ya çıktı tayini.

KADERLERİN BİRLEŞTİRDİĞİ YER

Korkular ve tereddütlerle ürkek adımlar atarak geldiği Ocaklı’dan daha sağlam adımlar atarak girdi ŞAİKO’ya. Korkular Ocaklı’da bitmiş yepyeni umutlar doldurmuştu yerini. Uzun sürmedi kader arkadaşıyla tanışması ve evliliğe karar vermesi. Kaderin çekip getirdiği yerde kaptırdı kalbini. Kendisi gibi öğretmen olan Fariz Akbulak’ la evlenerek gönülsüz geldiği şehrin gönüllü gelini şimdi.

Karı koca aynı okulda görev yapmaya devam ediyor. Öğrencilerin çok sevdiği iki öğretmen Edirne’den Kars’a eğitimin gönüllü birer neferi olarak birleşmiş kaderlerin mutluluğuyla gelecek nesiller yetiştirmeye devam ediyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.