1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ın Kurtuluş Töreni İptal Edildi
Kars’ın Kurtuluş Töreni İptal Edildi

Kars’ın Kurtuluş Töreni İptal Edildi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş törenlerinin, Van’daki deprem nedeniyle iptal edildiğini, törenlerin sadece çelenk konulması ve tabriklerin kabülüyle yapılacağını söyledi.

A+A-

Başkan Bozkuş, “Van’da meydana gelen deprem nedeniyle ülke genelinde yapılacak olan Cumhuriyet Bayramı törenleri iptal edildi ve sadece çelenk koyma, İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulacak. Ertesi gün ise 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu törenleri var. Bu törenleri de iptal ettik ve aynı şekilde yapılacak. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza öncelikli olarak Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun ve geçmiş olsun. Çünkü onlar bizin kardeşlerimiz yurttaşlarımızdır. Başbakanlığımızın genelgesi doğrultusuna şölen havasında kutlamayacağız. Resmi tarafını yapıp şölen tarafını kutlamayacağız. Yanı başımızda kardeşlerimiz acı içersinde kıvranırken bizlerin şölen yapması beklenemez. Onlar orada ağlarken bizim burada şölen yapmamız zaten doğru olmaz.” dedi.

30 EKİM’DEN SONRA VAN’A GİDECEĞİZ.

Bozkuş, Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Kurtuluşu ve Sempozyumların ardından Van’a gideceklerini ve manevi olarak depremzedelerin yanında olmak istediklerini, onlara bir güç ve destek vereceklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.