1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ın ölüm kavşağı
Kars’ın ölüm kavşağı

Kars’ın ölüm kavşağı

Kars’ın ölüm kavşağı olarak bilinen Subatan kavşağına hız kesicilerin konulması istendi.

A+A-

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, yıllardır kentin kabusu haline gelen Subatan Kavşağında acil önlemler alınması gerektiğini bildirdi.

Ceyhan, kavşak yakınlarına acil hız kesicilerin konulması gerektiğini belirterek, ayrıca sürücülerin bu güzergahta daha dikkatli olmalarını istedi.

Ceyhan şunları söyledi:

“Bu kavşağın en önemli özelliği şehirlerarası trafiğe açık oluşudur. Yerleşim biriminden çok uzak olduğundan dolayı sürücülerin çoğunun hız ihlali de yaptığının da farkındayız. Bu anlamda bu kavşağın tehlikeli bir kavşak olduğu hatta karar noktalı bir kavşak olduğunu da belirtmeliyiz. Bir yerde eğer bir çok kaza sürekli oluyorsa bu kazanın nedenini sürekli sürücülere bağlamak çoğu zamanda haksızlık oluyor. hiç şüphesiz bu kavşaktan da kaynaklanan bazı sorunlar olduğunu kabul etmeliyiz. Bu kavşağın en önemli özelliği görüş mesafesinin yetersiz oluşudur. Özellikle buradan giden sağı, solu veya Subatan’dan gelen sağı, solu rahatlıkla göremeyişi önemli bir sorundur. Diğer bir sorun da, Arpaçay’dan gelen ve ya Erzurum yolundan gelen araçlarında çok hızlı gelmesi. Alınacak tedbirlerini başında bizim önerimiz, tabi ki hız kesicinin konulmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Bir diğeri mutlaka mobese sistemiyle desteklenmiş ışık sinyalizasyon ununda konulması gerekiyor. Eğer, mobese sistemiyle desteklenmiş ışık sinyalizasyonu konulursa bu kavşağa sürücülerin çoğu en azından ışıklara uyar. Ya da ileride kaza olabileceği göz önüne alarak yavaşlayacağına inanıyorum.”

Ceyhan sürücülere de görev düştüğünü ifade ederek, “Sürücülere düşen görevlerde söz konusudur. Sürücüler, öncelikle bu kavşağın özelliğini bilerek yaklaşmalıdır. Bu kavşakta görüş mesafesinin yetersiz olduğunu bildikleri gibi hızlarını azaltmaları birinci önlem, ikinci önlemde kış ayında oluşumuz nedeniyle de sürücüler buraya yaklaştıklarında mutlaka mesafeyi daha önceden ayarlamaları gerekiyor. Yani eskiden 20-30 metrelik bir mesafeden hızlarını düşürürken şimdi bu mesafeyi daha önceden yapmaları gerekir ki bu kavşakta her an buzlanma olabilir. Buzlanmadan da ani manevraların yapılması durumunda risk daha da artabilir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.