1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Karslı Seçmen Suskun...
Karslı Seçmen Suskun...

Karslı Seçmen Suskun...

12 Haziran seçimlerine geri sayım çoktan başladı. “Giden bizi unutacak” tecrübesini beynine kazımış seçmenin suskunluğu Kars caddelerini seçim heyecanından uzaklaştırdı.

A+A-

Murat TAŞDEMİRCİ

Eski seçimlerin curcunalı görüntülerinden uzak bir seçim havasını soluyan insanlar “böyle seçim görmedik” diye konuştu.

Seçimlere 8 gün kalmasına rağmen, seçim heyecanından eser görülmeyen Kars’ta seçmen suskunluğunu korurken, cadde ve sokaklarda beklenen coşkunun görülmemesi şaşkınlıkla karşılanıyor.

Seçimlere çok az bir zaman kalmasına rağmen heyecandan uzak görüntülerin yaşandığı Kars’ta, görülen bu şaşırtıcı durum için açıklama yapan bazı esnaflar, ilginç konuşmalar yaptı.

“SİFTAHSIZ KAPATMANIN SANCISINI YAŞARKEN NE HEYECANI”

Genellikle siftahsız kapatmanın ve bu nedenle geçim derdi ile yaşanan sıkıntının heyecan falan bırakmadığından yana hemfikir olan esnaflar, “biz sadece dertliyiz” diye konuştu.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimlerin çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, vatandaşın bu hıza yetişecek enerjisinin kalmaması seçim heyecanına gölge düşürdü.

Kars’ta bir seçim heyecanı olduğunu hissedemeyen vatandaşın yanı sıra seçim bürolarının kayda değer bir dolulukta olmaması da dikkat çekiyor.

Yoldan geçmekte olan ve isminin Zafer Çakar olduğunu söyleyen bir vatandaş da esnafın düşüncesini onaylarken, “halk bitkin, heyecan falan bırakmadılar.” Diye konuştu.

“DİĞER GÜNLERDE KARDEŞLİK SEÇİMLERDE ŞÖVENİSTLİK”

Zafer Çakar, halkın genel anlamda düşüncesinin tercümanlığını yaparken, “hepimiz kardeşiz ve kardeşçe yaşamalıyız. Böyle olması gerekirken seçim zamanlarında şovenistliğin ön plana çıkarılması çok yanlış” diye konuştu.

Seçimlere 9 gün gibi bir zaman kalmasına rağmen herhangi bir hareketlilik anlamında kıpırtı görülmeyen Kars’ta olduğu kadar, tüm Türkiye genelinde de yaşanan bu durgunluğun en önemli sebebi için geçim sıkıntısından doğan yorgunluk deniliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.