1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslılar'dan teröre tepki
Karslılardan teröre tepki

Karslılar'dan teröre tepki

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristler gece saatlerinde çok sayıda yere gerçekleştirilen silahlı saldırıda 26 askerin şehidin olmasına tepki gösteren Karslılar, terörün bitirilmesini istediler.

A+A-

Teröristler tarafından gece saatlerinde emniyet ve jandarma binalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların bilançosunun sabah saatlerinde ortaya çıkmasıyla birlikte ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da vatandaşlar tepkiliydi.

Gece saatlerinde başlayan saldırılarda şehit sayısının 26’ya, yaralı sayısının da 22’ya yükselmesini televizyonlardan öğrenen vatandaşlar, güne hüzünlü başladılar. Hükümetin terör konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, artık “yeni bir şehit haberi gelecek” korkusuyla televizyonlarda haber bile izlemek istemediklerini belirttiler.

Terör saldırılarına şehit yakınları da tepki gösterdi. Bir yeğeni saldırının olduğu Hakkari’de asker olan Yasin Ordukaya, yeğeninin terhisine 3 ayı kaldığını ve her gün sıkıntıyla yaşadıklarını ifade etti. Bir yakınını da (Ercan Doğrukartal) geçtiğimiz hafta Şemdinli’de şehit veren ve cenazesine katıldıktan sonra dün Kars’a dönen Yasin Ordukaya, hissettiklerini anlatırken gözyaşlarını adeta içine akıttı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.