1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslıların muhteşem gecesi
Karslıların muhteşem gecesi

Karslıların muhteşem gecesi

Kocaeli Darıca Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında eğlence aralıksız bir şekilde devam ediyor.

A+A-

13 Haziran Pazartesi günü Artvinliler Derneği gecesi ile başlayan şölen dün akşam ise Karslılar Derneği gecesi ile devam etti. Koltukların hınca hınç dolduğu gecede renkli görüntüler oluştu.

Cevher Dudayev parkında bulunan amfi tiyatroda gerçekleşen geceye Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, Gebze Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Metin Baytöre, başkan yardımcısı Mülazım Dursun, Karslı İşadamı Arif Gülen, Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Darıca Hedef gazetesi sahibi Karslı Abbas Sır, Mahalle muhtarları ve sayıda vatandaş katıldı.

KARS SİNEVİZYONU AYAKTA ALKIŞLANDI

Kars yöresine ait sinevizyon gösterisinde Karslı vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadılar. Bir çok tarihi kültür ve değerlerinin sinevizyon eşlinde gösterilmesi vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Kocaeli Karslılar Dernek Başkanı Fazıl Akbaba selamlama konuşmasında Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür eti ve Kocaeli Karslılar Dernek yönetimi sahneye çıkarak toplu selamlama yaptılar.

Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, “İlk olarak Kars’ın tüm ilçelerini zikrederek selamlamasına başladı ve “Serhat şehri Kars’ın ayrı bir yeri vardır. Kars Kalesi, Kars Aşıkları, Kars balı, Kars kaşarı gibi bir çok zenginlikleri olan bir şehirdir. Dernek yönetimine de başarılar dilerim” dedi.

Başkan Karabacak ayrıca, Karslı aşık ve devlet sanatçısı Merhum Murat Çobanoğlu’nun ismini Darıca’daki bir parka vereceklerini de müjdeledi.

KAFKAS DANS GURBUNDAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Kafkas oyun ekibi ise muhteşem gösterisiyle vatandaşlardan tam not aldı. Vatandaşların merakla izledikleri dans gösterisinin bıçak şovu ise nefesleri kesti.

Aşık Mürsel Sinanoğlu’nun yanı sıra, ünlü sanatçı Nuray Hafiftaş da sahne aldı.

Kafkas Haber Ajansı (KHA) Kocaeli Muhabiri Vedat Aydemir ile kısa bir söyleşi yapan Hafiftaş, kendisinin de Karslı olduğunu belirterek, Karslıların gecesine katılmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.