1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Kars'ta Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kars'ta Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında 'Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı' yapıldı.

A+A-

Kars Valisi Ziya Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Güner'in katılımıyla gerçekleşen Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'nda Vali Polat şunları belirtti :

Kıymetli Karslı Hemşerilerim, basınımızın güzide mensupları,

Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepinize hayırlı, mutlu, sağlıklı günler diliyorum.

Suçu önlemek, suç oranlarını azaltmak, ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri olan Gazi Kars’ımızda huzur ve güven ortamının devamını sağlamak hedefimiz doğrultusunda vatandaşlarımızı kucaklayan, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, şeffaf ve vatandaş odaklı bir anlayışla Valiliğimiz koordinasyonunda Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızla çalışmalarımızı azim ve kararlılıkta sürdürmekteyiz.

Bu vesile ile mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat esasıyla, özveriyle, fedakârca görev yapan, gerek halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi faaliyetleri gerekse suçlulara karşı başarılı operasyonlar gerçekleştiren tüm kolluk kuvvetlerimizi gösterdikleri gayretten dolayı tebrik ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Kıymetli Vatandaşlarımız, değerli basın mensupları,

2024 yılının Ağustos ayında kolluk kuvvetlerimizin yürüttüğü faaliyetleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

281.482 şahıs, 114.120 araç sorgusu yapılmış,

Haklarında toplam (92) yıl (122) ay (229) gün kesinleşmiş hapis cezası hükmü bulunan 30 aranan şahıs,

Haklarında Adli para cezası hükmü bulunan 11 aranan şahıs,

İfadeye yönelik aranması bulunan 53 aranan şahıs,

Yoklama kaçağı 246 şahıs olmak üzere toplam 340 aranan şahıs ve 51 araç yakalanmıştır.

Yasadışı yollarla ülkemizde bulunan 14 düzensiz göçmen şahıs yakalanmıştır.

27.07.2024 günü ilimizde meydana gelen Kasten Öldürme olayının şüphelisi yurtdışına kaçmaya çalışan 1 şahıs,

09.08.2024 günü Sarıkamış ilçemizde meydana gelen Silahla Yaralama olayına karışan 2 şüpheli şahıs,

MTSK (Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri) E-Sınavında kopya düzeneği ile sınava girmek isteyen 1 şahıs ve 2 organizatör şahıs yakalanmıştır.

Kayıp olarak aranan 1 şahıs bulunmuştur.

Geçmiş tarihlerde meydana gelen; (1) taksirle öldürme, (1) evden hırsızlık, (1) iş yerinden hırsızlık, (1) silahla ateş etme ve (1) büyükbaş hayvan hırsızlığı olmak üzere toplam (5) faili meçhul olay aydınlatılmıştır.

44.991 araç, trafik yönünden 1.586 şahsa ve 3.882 araca ilgili maddelerden 11.442.637,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUNA MUHALEFET SUÇU KAPSAMINDA;

4 adet Tüfek,

10 adet tabanca,

210 adet Fişek,

9 adet şarjör,

1 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği

4 adet boş kovan ve 1 adet mermi çekirdeği,

4 adet kesici/delici alet ele geçirilmiştir.

İLİMİZDE ÇEŞİTLİ SUÇLAR KAPSAMINDA;

27,59 gram Metamfetamin maddesi, 16,291 gram Sentetik Konnobinoid (Bonzai) Maddesi, 31,344 kök Kenevir, 712 adet ve 4,47 gram sentetik ecza hapı, 0,69 gram Skunk, 8,88 Gram Esrar Maddesi,9 adet uyuşturucu madde kullanmaya yarayan aparat,

1 adet uyuşturucu paketlemede kullanıldığı değerlendirilen alüminyum folyo,

38,300 kilogram kıyılmış tütün,

230 paket kaçak sigara,

188,5 litre Etil alkol,

30.200 adet boş makaron,

900 adet doldurulmuş makaron,

1.785 kg tereyağ,

437 kg peynir,

2 adet gümrük kaçağı cep telefonu,

11 Şişe Gümrük kaçağı Alkollü İçecek,

Suçtan elde edildiği değerlendirilen 2.400 TL Para,

MTSK (Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri) E-Sınavında 2 adet cep telefonu, 2 adet sim kart ve 1 adet kulaklık ele geçirilmiştir.

1 adet Yivsiz av tüfeğine 2521 SKM suçundan 9.076 TL cezai işlem,

Dilenen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 9 şahsa 4.239 TL idari para cezası uygulanmıştır.

942 Park/bahçe ve 1.297 Metruk yapı,

1.329 Tekel Bayii-Kıraathane, İnternet Kafe, Kafe ve işyeri denetlenmiştir.

HAYDİ Tim Komutanlığınca; 5996 Veteriner Hizmetleri Kanununa istinaden, (2) şahsa toplam (155.93) TL idari para cezası uygulanmış, toplum sağlığını tehlikeye atan gıdalar ilgili makamlar aracılığıyla imha edilmiştir.

Jandarma Komando birliklerimizce, Ağustos ayı içerisinde ilimiz kırsal alanında toplam (79) operasyon icra edilmiş olup tespit edilen (2) adet gömü noktasında, geçmiş yıllarda terör örgütü mensuplarınca gömüldüğü değerlendirilen (5) çuval (50) kg un, (4) paket tuz, (6) paket maya, (30) kg küp şeker, (41) litre ayçiçek yağı bulunmuş ele geçirilen malzemeler adli makamların talimatları doğrultusunda mahallinde imha edilmiştir.

Terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen (4) şahıs yakalanmış, PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olduğu tespit edilen (1) şahıs hakkında adili işlem başlatılmıştır.

Dolandırıcılık amacıyla kurulduğu tespit edilen ülke genelinde (96) zararlı yazılım Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirilerek engellenmiş, vatandaşlarımızın dolandırılması engellenmiştir.

İlimizde ikamet ettiği tespit edilen (1) şahsa “Müstehcenlik Suçunu Bilişim Sistemleri Kullanarak işlemek” suçundan işlem yapılmıştır.

Bilişim sistemleri üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilen (4) şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

Ani’nin fethinin 960’ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında icra edilen faaliyetlerde, Jandarma Komando Arama Kurtarma Tim Komutanlıkları, Jandarma Asayiş ve Trafik Timleri ile Jandarma Komando birlikleri emniyet ve asayişi sağlamak amacıyla görev almıştır.

VATANDAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRMEYE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALARDA;

KADES Projesi kapsamında 5 etkinlikte 651 kişiye,

Narko Rehber En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi ve Narko-Nokta (Stand Kurulumu) kapsamındaki etkinliklerde toplam 117 kişiye,

Hayvan Hırsızlığı ve Dolandırıcılık Bilgilendirmesi kapsamında 50 kişiye,

Sürücü-Yaya Eğitimi, Trafik Dedektifi Eğitimi ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı Eğitimi kapsamında 42 etkinlikte toplam 2.360 kişiye Trafik Eğitimi verilmiş,

Genel Güvenlik ve Asayiş konularında bilgilendirme çalışmaları kapsamında 35 kişiye,

112 Acil Çağrı Numarası tanıtımı kapsamında 35 kişiye el broşürü,

Çöp Toplama Etkinliği kapsamında 75 öğrenciye,

İletişim Yolu İle Dolandırıcılık konulu 890 adet bilgilendirici el broşürü,

Evden Hırsızlık konulu 110 adet bilgilendirici el broşürü,

Sürücü-Yaya Eğitimi, Kuran Kursu ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı Eğitimi kapsamında 42 etkinlikte toplam 2.360 kişiye Trafik Eğitimi verilmiş,

Toplam 92 İşyeri ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında toplam 1.520 adet broşür dağıtılmıştır.

2023 yılı Ağustos dönemi ile 2024 yılı Ağustos dönemini karşılaştırdığımızda;

2023 yılı Ağustos döneminde kişilere karşı işlenen suçların %100’ü,          2024 yılı Ağustos döneminde kişilere karşı işlenen suçların % 95’1’i aydınlatılmıştır.

2023 yılı Ağustos döneminde malvarlığına karşı 148, 2024 yılı Ağustos döneminde 142 suç işlenmiş, % 4,1 azalış yaşanmıştır.

Kıymetli Vatandaşlarımız, değerli basın mensupları,

Bilindiği gibi bugün itibariyle 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına başlıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın, eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu ve çağın gereklerine uygun bir ortamda, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi en önemli amacımızdır.

Bu amaç doğrultusunda; öğrenci ve öğretmenlerimizin en iyi koşullarda eğitim-öğretim yılı geçirmeleri için Valiliğimizce okullarımızda ve okul çevrelerinde kolluk birimlerimiz aracılığıyla her türlü güvenlik tedbirleri alınmıştır. Güvenli ve huzurlu eğitim-öğretim ortamını bozmaya yönelik hiçbir eyleme kesinlikle izin verilmeyecek, sevgili öğrencilerimizin her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak için azami hassasiyet gösterilecektir.      

Bu vesile ile 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, Milli Eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.             

Bilinmesini isteriz ki hangi ölçekte olursa olsun halkımızın huzurunu bozan herkese, şehir eşkıyalarına ve zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Emniyetimiz, jandarmamız, adli teşkilatımız olarak hep birlikte ilimizin huzur ve güvenliği için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın önderliğinde Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımız, tüm güvenlik güçlerimiz ve adli teşkilatlarımız olarak suç ve suçluyla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. 

Sözlerime son verirken tüm hemşehrilerimi bir kez daha saygı ve sevgiyle selamlıyor, huzurlu, mutlu sağlıklı günler diliyorum.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.