1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta empati yürüyüşü
Kars’ta empati yürüyüşü

Kars’ta empati yürüyüşü

Dolunay Derneği’nin organize ettiği “Empati Yürüyüşü”ne katılanlar tekerlekli sandalye, koltuk değnekleriyle kendilerini engellilerin yerine koydular.

A+A-

Dolunay Derneği Proje Koordinatörü Faruk Ocak öncülüğündeki yürüyüş, DPT ve SODES desteği ve Kars Valiliği Koordinasyonunda geçtiğimiz gün açılışı yapılan Cumhuriyet Lisesi karşısındaki Gençlik ve Engelli Merkezi önünde start aldı.

Kimselerin görmediği, bilmediği bir dünyanın kapılarını aralamak adına kendilerini engellilerin yerine koyan gençlerden kimileri gözlerini bantlarla kapattı, kimileri engelli arabalarında topluma mesaj verdi.

Hissedilmeyen duyguları hissetmek, tadılmayan acıları tatmak, yaşanmayan sevgileri yaşamak, görülmeyen rüyaları görmek, kurulmayan hayalleri kurmak adına düzenlenen Empati Yürüyüşüne katılan gençler, engelli haklarıyla ilgili de slogan attılar.

Polis gözetimindeki yürüyüş başlangıç noktasında sona erdi.

Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birimi Başkanı ve Proje Koordinatörü Faruk Ocak, “Anlatmak isteseniz de anlatamıyorsunuz. Kelimeler şahit olduklarınızı dile getirmekte yetersiz kalıyor. Engellileri anlayabilmeniz için yaşamanız; onların dünyalarına girebilmeniz için de yalnızca kendinizden biraz fedakârlık yapmanız gerekiyor. Yaşadıkları zorlukları yaşamak, maruz kaldıkları tavırlara maruz kalmak biraz olsun onların dünyaları hakkında bilgi ve fikir sahibi olmanıza yetiyor da artıyor bile” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.