1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta etkili olan kar, göçerlere zor anlar yaşattı
Kars'ta etkili olan kar, göçerlere zor anlar yaşattı

Kars'ta etkili olan kar, göçerlere zor anlar yaşattı

Kars’ta yoğun kar yağışı sonucu, yüksek kesimler beyaza büründü. Yaz aylarını Kars'ın yaylalarında geçiren göçerler, kar yağışı nedeniyle binlerce küçükbaş ile köylerine dönüş yolculuğuna çıktı.

A+A-

Doğu Anadolu Bölgesi’nde son günlerde etkili olan yağmur, özellikle Kars bölgesinde yerini kar yağışına bıraktı. Yağışın ardından dağlarda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

İlkbahar mevsimiyle birlikte hayvanlarını Iğdır'dan Kars'ın yaylalara çıkaran göçerler, kar yağışıyla birlikte dönüş yolculuğuna çıktı. Yüksek rakımlı yaylalarda yaklaşık 5 ay konaklayan göçerler, zorlu yolculuk öncesi söktükleri çadırları ile eşyalarını araçlarla gönderirken, yaklaşık 5 bin küçükbaş sürüleriyle birlikte gidiyorlar.

Yaklaşık 20 gün sürecek yolcuğuna aniden yağan kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını söyleyen Serhat Karapınar, “Iğdır’a doğru yola çıktık, bu gece erzağımızı alacağız, sabit yerde duracağız sonra yolumuza devam edeceğiz. Zor bir gün geçirdik. Yazın buradayız sonra Iğdır’a dönüyoruz. 20 gün sürüyor, yol uzak, yavaş yavaş gidiyoruz ve kar yağınca bizim işimiz zorlanıyor.” dedi.

karsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-1.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-2.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-3.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-4.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-5.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-6.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-7.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-8.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-9.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-10.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-11.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-12.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-13.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-14.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-15.jpgkarsta-etkili-olan-kar-gocerlere-zor-anlar-yasatti-16.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.