1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars'ta İki Dev Tesisin Temeli Atıldı
Karsta İki Dev Tesisin Temeli Atıldı

Kars'ta İki Dev Tesisin Temeli Atıldı

Kars Barajı ve Kars İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin Temeli Atıldı...

A+A-

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kars Barajı inşaatı ve Kars içme suyu arıtma tesisi İnşaatı’nın temel atma töreni için Kars’a geldi.

Özel AEH Uçağı ile bugün saat 10.30’da Kars’a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu; Vali Ahmet Kara, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Esat Güven ve Zeki Karabayır, AK Parti Kars Milletvekili Adayları DLH eski Genel Müdürü Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Avukat Suat Doğan ile çok sayıda Ak Parti üyesi karşıladı.

DSİ önünde Kafkas halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılanan Bakan Eroğlu, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü salonunda canlı konferans sistemiyle Kars Barajı ve Kars içme suyu arıtma tesisi inşaatlarının temel atma törenine katıldı.

06.02.2014 Yılında bitirilmesi planlanan ve 32 Milyon TL’ye ihalesi yapılan Kars Barajının bitirilmesiyle yıllık 50.005.000 TL gelir sağlanacağını söyleyen Eroğlu, temel atma töreni yapılan bu tesisleri Kars’ın DAP projesi olarak yorumladı. Kars’ın 15 Km Kuzeydoğusunda Kars çayı üzerinde kurulacak olan Kars Barajı ile Kars merkez, Akyaka, Arpaçay, Digor ve Susuz ilçelerinde toplam 475. 780 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sistemiyle cazibeli sulanmasının sağlanacağını söyleyen Bakan Eroğlu, bu Kars barajı ben diyorum ki Kars’ın DAP projesidir dedi. Eroğlu ayrıca kurulacak olan Çatma HES ile de yıllık 9.76 GWh enerji üretimi sağlanacağını bildirdi. Kars’ın yıllardır içme suyu sorunu bulunduğunu ve bunu çözüme kavuşturmak için de çalışma başlattıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, İçme suyu arıtma tesisinin bitirilmesiyle Kars’ın 2050 yılına kadar su ihtiyacı sorunsuz bir şekilde karşılanacak. Kars’lılar temiz suya kavuşacaklar” dedi. Bakan Eroğlu, ihaleleri alan firmalarla da görüştüklerini, ihale sürelerini daha erken zamanlara çekerek bir an önce tesisleri hizmete açacaklarını bildirdi. Temel Atma töreninde konuşan DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur; “Kars’ın su sorununu çözecek olan bu tesisler sayesinde Kars’ın 2050 yılına kadar ki su ihtiyacı karşılanacak ve Karslılar temiz suya kavuşacak. Biz DSİ olarak sizden aldığımız güçle çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi. Kars Valisi Ahmet Kara ise, “Bugün temel atma törenini yapacağımız her iki projede Kars’ımız için çok önemlidir. Çünkü Kars’ta vatandaşlarımızın kullandıkları su içilemez vaziyettedir. Bu tesisler hizmete açıldığından artık Karslı vatandaşlarımızda temiz suya kavuşacaklardır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Milletvekilleri Mahmut Esat Güven, Zeki Karabayır, Kars Valisi Ahmet Kara, DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur ve Parti yöneticileri ile birlikte canlı konferansla bağlanılan inşaatların temelini attı. Temel atma töreni butonuna basan Bakan Eroğlu, yapılan tesislerin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, temel atma töreninden sonra Kars Valiliğini de ziyaret etti. Kars Valisi Ahmet Kara’dan bilgi alan Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret ederek, Erzurum\'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

BAKAN EROĞLU, SARIKAMIŞ'A BİR GÖLET YAPILMASI TALİMATI VERDİ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kars Barajı ve Arıtma tesislerinin temel atma töreni için geldiği Kars'ta Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in dile getirdiği Kızılçubuk mevkisinin su ihtiyacına yönelik talebine de cevap vererek gerekli talimatları verdiğini belirtti.

Bakan Eroğlu, "Sarıkamış Belediye Başkanımız su ihtiyacını dile getirdi. Derhal oraya bir gölet yapın dedim. Alanın yüksek olduğunu söylüyorlar, yüksekse yüksek, Sarıkamış Şehitlerine vefa borcumuz var." dedi. Eroğlu, müteahitlere de seslenerek, "Parasal yönden de sıkıntımız yok yeter ki sizler işleri yetiştirin" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.