1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta köylü kadınlar ilk kez günlerini kutladı!
Kars’ta köylü kadınlar ilk kez günlerini kutladı!

Kars’ta köylü kadınlar ilk kez günlerini kutladı!

Kars İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Maksutcuk köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenen etkinlikte köylü kadınlarla bir araya geldi. Aşıklar dinletisi altında yapılan programda köylü kadınlar, ilk kez günlerinin kutlandı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, merkeze bağlı Maksutcuk köyünü ziyaret ederek kadınlarla köy evinde buluştu.

Kadınlar Günü dolayısıyla köy evinde toplanan Maksutçuk, Aydınalan, Cumhuriyet ve Bozkale köyü kadınlarına jandarma ekipleri karanfil ve çeşitli hediyeler takdim etti. Programda ekipler, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla bilgilendirme yaparak Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında da bilgi verdi.

MAKSUTCUK KÖYÜNDE İLK KEZ KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI YAPILDI

Maksutcuk köyü Muhtarı Engin Yümün, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bizde kutlamak istedik ve köyümüzde ilk kez düzenlenen bir program yaptık. Programa jandarma ekipleri ve yöresel halk ozanımız da katıldı. Köyümüzün kadınları, annelerimiz, kızlarımız hep bir araya toplandık, renkli bir etkinlik yapmış olduk." dedi.

ASKER ANNESİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Aşıklar dinleti yaptığı zaman duygulanan asker annesi Özlem Samsa ise, “Askerlerimizi burada gördüm oğlum da asker, aşıklar da güzel söyledi duygulandım aklıma Elazığ'daki asker oğlum geldi. Komutanları görünce ağladım. Programı da çok güzel buldum, duygulandık. Daha önce böyle birşey görmemiştik ilk defa gördük, bunu düşünen programı yapan herkese teşekkür ederiz. Kadınlar için yapılan ilk program, bizi hatırladıkları için teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı.

83 yaşındaki Telli Samsa ise, “Kadınlar günü nedeniyle program yaptılar çok güzel oldu, çok beğendim mutlu oldum.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen program hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

kars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(2).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(3).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(4).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(5).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(6).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(7).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(8).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(9).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(10).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(11).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(12).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(13).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(14).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(15).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(16).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(17).jpgkars’ta-koylu-kadinlar-ilk-kez-gunlerini-kutladi!-(18).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.