1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Liderler ve Girişimciler Buluşması
Kars’ta Liderler ve Girişimciler Buluşması

Kars’ta Liderler ve Girişimciler Buluşması

“Kars Liderler ve Girişimciler Buluşması” kapsamında meslek lisesi öğrencilerine ve özellikle kadınlara vizyon katacak şahsiyetlerin katılımıyla söyleşi programı düzenlendi.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), KOSGEB Kars İl Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı tarafından “Kars Liderler ve Girişimciler Buluşması” gerçekleşti.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın eşi Pınar Filiz Polat, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez'in eşi Ayşe Yenilmez ve Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu'nun eşi Serap Yonisoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen programda ; Sanayici İş İnsanı Filiz Yaldız ve ödüllü kadın girişimci Kars Kaz Evi sahibi Nuran Özyılmaz tecrübelerini paylaştı.

Kafkas Üniversitesi Kars-ı Dilbeste Müzik Topluluğu ve KOSGEP İl Müdürlüğü dinleti ve sunumlarıyla da programa katkı sundu.

TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müge Kaya açılış konuşmasında şunları belirtti : “Cumhuriyetimizin 100. yılında bulunduğumuz bu dönemde 19 Kasım Dünya Girişimci Kadınlar Günü’nü sizlerle birlikte bugün kutlamaktan büyük mutluluk duymaktayım.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk özel sektörünün çatı meslek örgütü olarak kurduğu Kadın Girişimciler Kurulu ile ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politikalar belirlenmesi ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek amacıyla kurulmuştur.

Bu çerçevede Kadın Girişimciler Kurulu’nun koordine edeceği programlarla;

Kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek, kariyerlerini geliştirmelerine fırsat sağlamak üzere girişimcilik eğitimleri verilecek;

Kadın girişimcilere yenilikler ve iş yaşamı ile ilgili konular hakkında bilgi vermek üzere çeşitli eğitim etkinlikleri düzenlenecek;

Kadın girişimciler, düzenlenecek çeşitli konferans, çalıştay, yarışma ve fuarlar aracılığı ile bir araya getirilerek fikir ve deneyimlerini birbirleri ile paylaşmalarına fırsat sağlanacaktır.

Kadınların girişimcilik özgüvenini artırmak için, bir işe sıfırdan başlamanın cinsiyetle alakalı bir konu olmadığını, yüksek sesle anlatmamız gerekiyor.

Bu bilincin yayılıp kök salması için, bu yolda öncü olmuş kadınlarımızın, deneyimlerini daha çok paylaşması gerekmektedir.

Her biri birbirinden kıymetli projeler üreten ve üretme fikri olan katılımcılarımızla beraber şehrimizde ve bölgemizde yeniliklere imza atacağımıza inanıyorum.

Şehrimizde kadın girişimciliğine rehberlik misyonuyla çıktığımız bu yolda bugün bu programın düzenlemesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Serhat Kalkınma Ajansına, KOSGEB Kars İl Müdürlüğü’ne şahsım ve kurulum adına teşekkür ederim.

Ayrıca bugünkü programımızda bizlere katkı sunan konuşmacı konuklarımızdan otomotiv sektörünün kadın girişimcilerinden adana ticaret odası KGK Başkanı Adana Sanayi Odası 23.meslek komite başkanı Filiz Yaldız’a ve şehrimizin kadın girişimcilerine rol model 2015 yılı Türkiye’nin en başarılı kadın girişimcisi ödülü almış olan duayen girişimci Nuran Özyılmaz’a ve dinletileri ile bizleri yalnız bırakmayan Doç.Dr. Sibel Polat’a, Dilbeste müzik topluluğuna ve siz değerli konuklarımıza teşekkür eder programımızın ve yapılacak olan projelerimizin ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını dilerim.”

a1fgds.jpga333-019.jpgaaaaaaaaa-002.jpgaacfsdfsf.jpg

jjjj-001.jpghhh-004.jpgson-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.