1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Meslek Edindirme Kursları
Kars’ta Meslek Edindirme Kursları

Kars’ta Meslek Edindirme Kursları

20 kursiyerin katıldığı ve 3 ay sürecek olan bilgisayar kursu eğitimlerine Kars Kent Konseyi binasında başlandı.

A+A-

Meslek edindirme kurslarını yakından takip eden Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş Bilgisayar kursunu ziyaret etti.

Kursiyerlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Bozkuş, günümüz iş dünyasında bilgisayar kursları oldukça önemli bir unsur haline geldiğinin altını çizerek, “Günümüzde iş yerlerinin tamamına yakınında bilgisayar kullanılmaktadır. Özel işyerlerinden, devlet dairelerine; muhasebe ve mühendislik bürolarından, fabrikalara; otellere; askeri kurumlardan üniversitelere, hastanelere, okullara kadar bütün iş yerlerinde işlemler bilgisayarlarla yapılmaktadır.” dedi.

Bilgisayarı doğru ve hızlı şekilde kullanılabilen personele olan ihtiyaç, gün geçtikçe artmakta olduğunu hatırlatan Bozkuş, “Çünkü teknoloji, gün geçtikçe gelişmektedir. Bir yığın karmaşık işlem, bilgisayarlarla daha kolay şekilde ve kısa zamanda yapılmaktadır. Bizler bütün gelişmeleri yakından takip etmeye çalıyoruz. Kars Belediyesi olarak gelişmelere yönelik meslek edindirme kursları açmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bilgisayar kursunun kursiyerlere mesleki beceri kazanılması ve ileriki yaşantılarında çeşitli alanlarda iş bulma imkânı sağlamasının amaçlandığını söyleyen bilgisayar kursu eğitmeni Milenyum Bilgisayar Müdürü Tarkan Tuğrul da, “Kars Belediyesi, Kars Kent Konseyi ve İŞ-KUR Kars İl müdürlüğü tarafından açılan ve 20 kadının eğitim gördüğü 160 saatlik bilgisayar kursu 3 ay süren çalışma ile tamamlanacak. Bilgisayar kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere Kars Belediyesi, Kars Kent Konseyi ve Kars İŞ-KUR İl Müdürlüğü’nün ortaklığıyla başarı sertifikası verilecek.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.