1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Nevruz şöleni
Kars’ta Nevruz şöleni

Kars’ta Nevruz şöleni

Kars Valisi Ahmet Kara, Nevruz bayramı dolayısıyla Pazartesi akşamı İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayında konser düzenleneceğini söyledi.

A+A-

Vali Kara, “Nevruz biliyorsunuz bu bölgenin tümünün bayramı. Bizimde Valilik olarak resmen de kutladığımız bir bayramdır. Nevruz Bayram’ı resmi törenlerin dışında Pazartesi akşamı İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayında, Belediye tarafından geçen günlerde yapılan şölen gibi bir türkü şöleni, bir konser düzenlemiş bulunmaktayız. Kültür Bakanlığının sanatçıları gelecekler. Bu konuda Kültür Bakanlığı ile anlaşmaya varıldı. Pazartesi saat: 19.00’da yerel sanatçılarında muhtemel aralarında bulunacağı Kültür Bakanlığına ait 2 sanatçı konser verecek.” dedi.

Konsere bütün Karslıları, davet ettiğini de belirten Kara, “Gelsinler ki eğlencemizde de beraber olmamız lazım, kederlerimizde de beraber olmamız lazım, tasada, kederde, kıvançta hep beraber olmamız lazım. Hep beraber aynı duyguları yaşamamız lazım ki Nevruz’un anlamı olsun. Nevruz zaten bütün canlıların, bütün evrenin dirildiği capcanlı olduğu, hep beraber olduğu iyi duygular beslendiği bir günün adı Nevruz zaten. Bundan sonra tabiat yeşile bürünecek ağaçlar canlanacak, kuşlar canlanacak her şeyden önce bütün toprak canlanacak, toprak ısınmış olacak bütün canlılar ve bitkiler topraktan başlarını çıkaracak dolayısıyla bahar gelmiş olacak nevruzla beraber. Bu baharı başlangıcını güzel bir şekilde bu konserle kutlayacağız, bu güzel konsere tüm Karslıları davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.